NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Načelnik Mirko Rončević predstavio program povodom Dana općine i Petrova 2024.

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine predstavio program povodom proslave Dana Općine Čađavica i blagdana sv. Petra – zaštitnika čađavačke Župe sv. Petra Apostola – Petrovo 2024.

No prije toga osvrnuo se na niz projekata koji su u pripremi ili fazi realizacije. Tako smo doznali najsvježije vijesti uz projekte kao što su: Razvoj pametnih rješenja i usluga Općine Čađavica, odnosno Pametno upravljanje grobljem i Izrada izmjene i dopune PPUO Čađavica putem elektroničkog sustava „eplanovi“ za koji je nakon provedene Javne nabave u tijeku potpisivanje ugovora s VTC projektom.

Spomenuo se i projekata Izgradnje pješačke staze u naselju Vraneševci čija realizacija ide planiranom dinamikom, te Izgradnje doma u tom naselju koja je u fazi opremanja.
Proveden je postupak Javne nabave i za projekt Izgradnje rekreacijskog igrališta u Čađavici, a u tijeku je odabir izvođača i potpisivanje ugovora. Radovi su u tijeku na projektu Rekonstrukcija javne rasvjete u naseljima Noskovci i Noskovačka Dubrava, dok su na Izgradnji pješačke staze u naselju Zvonimirovac završeni.

Općina Čađavica nominirala je na aktualne natječaje niz projekata te je u iščekivanju rezultata. Ukoliko Općina dobije bespovratna sredstava dio će se utrošiti na manifestacije u funkciji regionalnoga razvoja, te će se izgraditi spomen obilježje poginulim i umrlim braniteljima u Domovinskom ratu.

Osim toga planiran je projekt Uređenja i opremanja dječjeg igrališta u parku u Čađavici, kao i nabava traktora u sklopu projekta Poboljšanje kvalitete komunalnog standarda Općine Čađavica.

U drugom dijelu emisije načelnik Rončević predstavio je bogat program u prigodi proslave Dana Općine Čađavica i Petrova 2024. koji će se održati od 22. lipnja do 6. srpnja 2024. godine.

Proslava započinje u subotu, 22. lipnja 9. međunarodnom smotrom folklora  „Petrovo je i žito se zlati, skupa ćemo zapjevati“ u organizaciji KUD-a Podravina Čađavica i pokroviteljstvo Općine Čađavica.

U petak 28. lipnja održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Čađavica, a crkveni dio svečanosti na rasporedu je na sam blagdan sv. Petra i Pavla apostola u subotu, 29. lipnja za kada je predviđen i zabavni dio programa uz Ličke drvosječe i Gazde.

Bogat program nastavlja se i u nedjelju, 30. lipnja kada će se paralelno na više lokacija odvijati različiti sadržaji.

 Na nogometnom igralištu u Čađavici održat će se 17. međužupanijska izložba hladnokrvnih konja i zaprega uz defile motorista Moto – kluba „Zvijeri“ Čađavica. Na Streljani u Čađavici održat će se Lovno streljaštvo u nekoliko disciplina u organizaciji LU „SOKOL“ Čađavica, dok će se na školskom igralištu u Čađavici održati radionica Dječjeg vrtića „LIPA“ Čađavica, a planirana je i kino projekcija na otvorenom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Slatina.

Program proslave Dana općine, odnosno Petrovo 2024. završava u subotu, 6. srpnja kada su na rasporedu tradicionalne Sportske igre koje će se održati na nogometnom igralištu u Zvonimirovcu i to u disciplinama: streljaštvo (zračna puška), viseća kuglana i malonogometni turnir u organizaciji Udruge HVIDR-a Slatina, Sportske udruge Zvonimirovac i Općine Čađavica.

Na kraju emisije uz čestitku svojim mještanima načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević uputio je poziv slušateljima Radio Slatine i svima zainteresiranima da dođu i svojim dolaskom uveličaju manifestacije u prigodi obilježavanja Dana općine i Petrova 2024.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 18:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi; Foto: Elvis Marković)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button