NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Gost emisije načelnik Općine Sopje Berislav Androš

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine govorio o provedbi Javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Sopje te brojnim projektima.

Tako smo doznali kako je Povjerenstvo za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Općine Sopje u ponedjeljak, 17. srpnja započelo s postupkom javnog otvaranja pristiglih ponuda, a kojih je na adresu Općine Sopje pristiglo 155.
Ovaj će se posao, prema riječima načelnika, obaviti na transparentan način i u najkraćem izvedivom i zakonski propisanom roku.

Pohvalio se načelnik završetkom radova na obnovi svlačionica u Grabiću ukupne vrijednosti od 66.000 eura koje je u potpunosti osigurala Općina Sopje, izrazivši zadovoljstvo što su radovi završeni i prije roka, a uoči održavanja tradicionalnog memorijalnog turnira Mirko Adžić i Zoran Joć koji zadnje subote ovoga mjeseca tradicionalno organizira HNK Grabić.

Potom je govorio o vrlo uspješno nedavno održanoj manifestaciji Ivanje 2023., a koju će ponovno pokušati prijaviti na Interreg – program prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska, te tom prilikom pozdravio putem etera Radio Slatine sopjanske prijatelje iz Mađarske koji su također slušali emisiju.

Načelnik Androš prezentirao je zatim što je sve učinjeno u sklopu uređenja parcele iza zgrade Dječjeg vrtića „Bambi“ u Sopju, gdje je odrađeno krčenje raslinja, poravnanje terena, te uređenje zelenih površina.

– Budući da je taj prostor bio neiskorišten željeli smo ga urediti za potrebe vrtića te djeci i njihovim odgojiteljima pružiti dodatan prostor za boravak na otvorenom. Tako se pristupilo izradi i postavljanju panel ograde, betonskih rubnjaka, te betonskih elemenata, a nakon toga i opremanju novouređenog vanjskog prostora. Postavljena je vrtna sjenica od drvene konstrukcije i ogradni paneli, te povišene drvene gredice kojima bi se izradio poučni vrt kako bi vrtićke skupine mogle samostalno zasaditi biljke i proučavati njihov rast, – pojasnio je načelnik Androš te istaknuo kako je vrijednost ovoga projekta 57.462,82 eura od čega je iznos sufinanciranja od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade približno 20.000,00 eura. Dodao je kako je u međuvremenu s istom institucijom potpisan novi ugovor u vrijednosti gotovo 22.000,00 eura kojima će se osigurati dodatni sadržaji za mališane DV „Bambi“.  

Doznali smo kako su se napokon intenzivirali radovi na izgradnji vatrogasnog spremišta u Vaškoj čime će vatrogasci DVD-a Vaška dobiti adekvatne i moderne prostorije za svoj rad.
Vrijednost spomenutih radova iznose 81.257,55 eura, uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u vrijednosti 33.201,00 eura.

Dobrim planiranje Općina Sopje je pokrenula još jedan novi projekt, a riječ je o uređenju platoa u Kapincima i Novakima ispred tamošnjih društvenih domova ukupne vrijednosti 74.324,78 eura, od čega će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancirati 31.000,00 eura.

Na kraju emisije doznali smo kako Općina Sopje ovih dana kreće i u realizaciju sanacije poljskih puteva što je također od velikog značaja za poljoprivrednike na području općine.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 19:15 sati u programu Radio Slatine.
(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button