NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Gost emisije načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun

Ove srijede u emisiji „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun, a u razgovoru smo se dotakli nekoliko tema vezanih za komunalnu infrastrukturu i nadolazeći Dan općine.

No prva tema bila je Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Općine Nova Bukovica koji je otvoren 4. srpnja i traje mjesec dana. U tom periodu poljoprivrednici, među kojima su kako doznajemo najzastupljeniji ratari, mogu se javiti za zakup oko 2600 ha državnog poljoprivrednog zemljišta kojim trenutačno raspolaže Općina Nova Bukovica.

Potom se načelnik Bračun osvrnuo na projekte koji su u tijeku izvođenja radova, a riječ je o asfaltiranju 800 m ceste u Ulici Zrinskih i Frankopana u Novoj Bukovici, što je nastavak radova kojima Općina želi osigurati što bolje uvjete svojim mještanima te u konačnici na taj način prometno povezati sva naselja na području općine. Osim toga kreće se i u postupak sanacije udarnih rupa na nerazvrstanim cestama u Novoj Bukovici, a Virovitičko-podravska županija pokrenula je radove na cesti od Donje Bukovice do Gornjeg Viljeva, te se grade autobusna stajališta u Miljevcima.

Nakon nabave novog traktora za potrebe komunalnih djelatnosti vlastitog pogona, Općina je uz potporu Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u vrijednost oko 30.000,00 eura, krenula i s nabavom malčera i kosilica za održavanje nerazvrstanih cesta i poljskih puteva, ali i devet grobalja te okoliša oko dječjih igrališta i mjesnih domova…, na kojima su zaposlena dva djelatnika i jedan putem javnih radova.

Općina Nova Bukovica ostvarila je i sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU vrijedno 46.000,00 eura za sanaciju kuće oproštaja i ograde na groblju u Novoj Bukovici, a u dogledno vrijeme u planu je i uređenje parkirališta, te proširenje groblja za što je Općina na dar od svojih mještanki koje ne žive više u Novoj Bukovici dobila parcelu iznad postojećeg groblja koja je i veća od istoga.

Doznali smo i kako je pri kraju priprema dokumentacije za prijavu na Javni natječaj MRRFEU-a kojim se kroz Program za poboljšanje infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina 2023. planira nastavak obnove i uređenja Mjesnog doma u Donjoj Bukovici.

Za kraj emisije načelnik Bračun je kratko najavio bogat program u prigodi obilježavanja Dana općine i blagdana Velike Gospe sredinom kolovoza o kojemu ćemo detaljnije razgovarati u još jednoj emisiji „Novosti iz moje općine“, u srijedu 9. kolovoza ove godine.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 19:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button