NASLOVNICAOPĆINE

„Novosti iz moje općine“ – Gost emisije načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine govorio o pojedinim projektima i drugim značajnim događanjima na području općine Čađavica.

Tako smo doznali najsvježije informacije vezane uz projekt izgradnje dječjeg igrališta u Čađavici, ali i uređenja mjesnih grobalja.

– Budući da je iskazan veliki interes roditelja, dječica Čađavice dobila su novo dječje igralište koje je smješteno u Radničkoj ulici. Osim dječjeg igrališta, Općina Čađavica nabavila je i klupe koje su postavljene po mjesnim grobljima na području općine Čađavica. Dobavu i ugradnju kako dječjeg igrališta tako i spomenutih klupa izvršila je tvrtka L.L.D. d.o.o. iz Vinkovaca, a vrijednost nabave i ugradnje financirana je u cijelosti iz općinskog proračuna i ista iznosi 11.000,00 eura.
Na veliku dječju radost, ali i uz veliki angažman roditelja, nabavljena je i postavljena kula sa balkonom, inoks tobogan i penjalica, ljuljačka, klackalica te klupa s naslonom. Kako na području naselja Čađavica postoji dječje igralište koje se nalazi uz sami dječji vrtić, koje je zatvorenog tipa i igralište u seoskom parku koje su postavili sami roditelji, novo dječje igralište smješteno je nešto udaljenije od već postojećih, a navedenim činom Općina Čađavica dokazala je još jednom da vodi brigu o svojim najmlađim stanovnicima. U skladu s tim u tijeku je obnova dječjih igrališta u Šaševu i Zvonimirovcu, – ispričao nam je načelnik Rončević te u nastavku emisije govorio o mjerama kojima Općina pomaže školarce i studente. Riječ je o sufinanciranju troškova smještaja učenika srednjih škola s područja općine Čađavica, a koji su upisani u srednju školu u školskoj 2023/2024. godini. Ovakvu pomoć ostvarilo je 8 učenika kojima će se počevši od rujna 2023. godine do lipnja 2024. godine mjesečno isplaćivati 40 eura po učeniku.

Isto tako na web stranici Općine Čađavica otvoren je Natječaj za dodjelu financijske potpore od 120 eura mjesečno redovitim studentima u akademskoj godini 2023./2024., a rok za prijavu je 31. listopada 2023. godine.

Ovih dana se radi i na uređenju autobusnog stajališta s nadstrešnicom u Zvonimirovcu kako bi djeca bila zaštićena tijekom kišnih dana dok čekaju autobus za školu.
Nadalje je načelnik Rončević izrazio zadovoljstvo nedavnom proslavom 100. obljetnice DVD-a Čađavica te još jednom iskoristio prigodu čestitati ovaj veliki jubilej čađavačkim vatrogascima.

Proveo nas je i kroz aktivnosti Kulturno-umjetničkog društva „Podravina“ iz Čađavice koje je nakon Festivala kulturne baštine i tradicije u Suhoplju sredinom rujna svojim nastupom uveličalo proslavu 100. obljetnice postojanja i djelovanja DVD-a Čađavica 30. rujna ove godine, a odmah nakon te manifestacije  sudjelovali su i na 1. Smotri folklora u Dugom selu Lukačkom pod nazivom “Slavonija u srcu Dugog Sela”. Ovaj, vrlo aktivan KUD će već ovoga vikenda nastupiti i na Kestenijadi u Voćinu. No to nije sve, pohvalio se načelnik i s informacijom da su čađavački folkloraši osvanuli i u časopisu „Meridijani“ izdavačke kuće Samobor, specijalizirane za geografska i povijesna izdanja koja djeluje od 1994. godine.

Požalio se načelnik Rončević i na jedan problem, naime Općina Čađavica je u postupku 5. Javne objave za obavljanje dimnjačarskih usluga na području Općine Čađavica, budući da se na dosadašnje četiri nije javio niti jedan ponuditelj.

– Nadamo se da će se ova 5. objava pozitivno riješiti i da će mještani ove zime imati kvalitetnu dimnjačarsku uslugu.
Rok za prijavu ponuditelja za obavljanje dimnjačarskih usluga je 31.10. 2023. godine do 11,00 sati, – rekao je načelnik Rončević.

Iznio je načelnik još neke informacije vezane uz projekt Izgradnje doma u Vraneševcima u sklopu kojega radovi teku prema planu, te iščekivanje pozitivnog odgovora na prijavljeni projekt Zaželi 4 koji bi ukoliko bude odobren trebao obuhvatiti 11 zaposlenika koji će u trajanju od 3 godine skrbiti o 70-ak korisnika s područja općine Čađavica.

Na kraju emisije pozvao je mještane općine Čađavica da se jave s vlastitim idejama i programima koji bi se mogli razmotriti i uvrstiti pri kreiranju proračuna Općine Čađavica za 2024. godinu.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 19:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button