NASLOVNICAOPĆINERADIO EMISIJE

„Novosti iz moje općine“ – Gost emisije načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević

U današnjoj emisiji Slatinskog informativnog centra „Novosti iz moje općine“ gostovao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević koji je tom prigodom u eteru Radio Slatine govorio o pojedinim projektima i drugim značajnim događanjima na području općine Čađavica.

Tako smo doznali najsvježije informacije vezane uz projekt izgradnje doma u naselju Vraneševci koje je jedino na području općine koje nije imalo adekvatan dom, a sada će dobiti novi ukupne vrijednosti 376.735,96 €.
Projekt je sufinanciran sa 60.000,00 € kroz Program održivog razvoja, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a radove će izvesti slatinska tvrtka Cestogradnja d.o.o. Radovi su započeli početkom kolovoza ove godine i napreduju izvrsnom dinamikom.

Projekt postavljanja energetskih vodova i ugradnje LED rasvjete u naselju Zvonimirovac priveden je kraju te je ovih dana obavljeno i svečano puštanje iste u pogon.
Radove vrijedne 33.067,38 € obavila je Elektromontaža Kenjerić iz Čađavice, a  Nadzor nad provedbom projekta u iznosu od 1.875,00 € tvrtka H-ING d.o.o. Slatina. Projekt je s 20.000,00 € sufinanciralo Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine kroz poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda.
Kako je načelnik Rončević naglasio ovo je treće naselje u općini Čađavica koje je pokriveno kvalitetnom LED rasvjetom, a u tom smjeru se planira ići i dalje, barem jedno godišnje što naravno ovisi o otvaranju natječaja.   

Načelnik je izrazio zadovoljstvo što projekt Zaželi ide dalje na koji se Općina Čađavica prijavila po četvrti put, a koji će, ukoliko bude odobren, trajati 3 godine i u tom vremenskom periodu osigurati egzistenciju za 11 djelatnika te u konačnici pomoć za 70-ak starijih i nemoćnih osoba s područja općine.

Dodao je kako je u Industrijskoj zoni obavljena prodaja zemljišta površine 963 m2 na kojoj je planirana izgradnja skladišne poslovne zgrade servisa za elektro-strojeve i opremu s nadstrešnicom i izgradnja fotonaponske elektrane priključne snage 200 kW na tlu.

Doznali smo i kako je na 14. sjednici Općinskog vijeća Općine Čađavica između ostaloga jednoglasno usvojen Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Čađavica za razdoblje 01.01. – 30.06.2023. godine kao i svi ostali programi koji isti prate.

Najavio je načelnik Rončević i jednu izvrsnu vijest, naime DVD Čađavica ove godine obilježava 100. obljetnicu svoga postojanja i rada.

– U subotu, 30. rujna 2023. godine obilježit će se 100 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čađavica budući da je društvo osnovano davne 1923. godine. Svečanost će započeti dočekom gostiju, svečanom povorkom do mjesne crkve, polaganjem vijenaca, svetom misom, a završiti svečanom sjednicom u mjesnom domu, pojasnio je načelnik te uputio čestitke čađavačkom DVD-u na ovoj velikoj obljetnici te vatrogascima zaželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Osvrnuo se i na manifestaciju Festival kulturne baštine i tradicije u Suhopolju gdje je jedan od domaćina bila i Općina Čađavica, gdje je posjetitelje pozdravio i načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.
Tom se prilikom plesovima i pjesmama Slavonije vrlo uspješno predstavio i KUD „Podravina“ iz Čađavice, a za svoj cjelokupni nastup dobio pohvale „visokih“ gostiju od struke.

Na kraju emisije podsjetio je da je u Općini Čađavica otvoren natječaj za sufinanciranje smještaja studentima u učeničkim domovima ili privatnom smještaju, te da se uskoro otvara i natječaj za stipendiranje studenata.
Ujedno je pozvao mještane općine Čađavica da se jave s vlastitim idejama i programima koji bi se mogli razmotriti i uvrstiti pri kreiranju proračuna Općine Čađavica za 2024. godinu.

Reprizu današnje emisije poslušajte u 19:15 sati u programu Radio Slatine.

(Mihaela Feldi/Foto: Elvis Marković)

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button