DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Novoizabrana predsjednica DND Ivana Strupar na prijemu kod gradonačelnika: Društvo „Naša djeca“ Slatina seli u slatinsku Sequoiu

Novoizabrana predsjednica Društva „Naša djeca“ Slatina Ivana Strupar u pratnji  tajnice Tamare Dorić posjetila je gradonačelnika Grada Slatine Denisa Ostrošića kako bi početak svog mandata zapečatila novom suradnjom s Gradom Slatinom.

Budući da je u proteklom periodu rad Društva bio minimalan zbog situacije s koronavirusom jedna od tema sastanka bila je ponovno pokretanje različitih aktivnosti, tako da su gošće upoznale gradonačelnika s planom rada Društva „Naša djeca“ Slatina za 2022. godinu u sklopu kojega su predstavile brojna događanja.
Posebno su istaknule nadolazeće važne događaje kao što je Uskrsna radionica na otvorenom koja će se održati u travnju uoči blagdana Uskrsa, te tradicionalna zabavno-rekreativna aktivnost Obiteljski višeboj kojim će se obilježiti Međunarodni dan obitelji u svibnju.
Osim toga, ove godine Udruga provodi i veliki Eko projekt kojemu je cilj provoditi zabavne aktivnosti s djecom educiranjem o održivom razvoju i pravilnom očuvanju okoliša. Na tom tragu predsjednica Ivana Strupar gradonačelniku je uručila poklon – biljku Drvo života, kao simbol spomenutog Eko projekta.

Tijekom sastanka ukazale su i na problematiku s kojom se susreću u svom radu, a jedna od najvećih poteškoća je neadekvatan prostor za rad s djecom i održavanje raznih radionica, budući da je postojeći prostor koji je ustupljen Društvu na korištenje u starom dvorištu Pošte dotrajao zbog vlage te ga je potrebno obnoviti.
Nisu se nadale koliko će ih gradonačelnik Ostrošić obradovati kada ih je u pratnji višeg stručnog suradnika za gospodarstvo i projekte Upravnog odjela za razvoj Grada Slatine Jurice Culeja poveo u obilazak EPIcentra Sequoia Slatina te Udruzi Društvo „Naša djeca“ Slatina ponudio na korištenje prostor u zgradi 2. Veselje je bilo još veće kada su doznale da će im susjedi u drugoj dvorani biti Udruga Vretenac Slatina koja je također u istoj zgradi dobila prostor na korištenje.  
Predsjednica Ivana Strupar zahvalila se gradonačelniku Ostrošiću na ustupljenom prostoru što je još jedan dokaz koliko Grad Slatina misli na svoju djecu i mlade, te iskazala sreću zbog novoga prostora koji je, kako je naglasila, u našem gradu idealan za druženje i održavanje radionica s djecom i za djecu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button