Home / NASLOVNICA / Novobukovačkim vatrogascima Općina Nova Bukovica nabavila vatrogasno vozilo

Novobukovačkim vatrogascima Općina Nova Bukovica nabavila vatrogasno vozilo

Jučer je u Novu Bukovicu stiglo navalno vatrogasno vozilo – kamion marke Man, koje je Općina Nova Bukovica vlastitim sredstvima nabavila za potrebe DVD-a Nova Bukovica-Brezik.
Vatrogasno vozilo ukupne vrijednosti 345.000,00 kn uključujući PDV nabavljeno je u suradnji s tvrtkom MV vozila koja je specijalizirana za vatrogasna vozila.
Mještani i članovi DVD-a Nova Bukovica-Brezik dočekali su svoje dugo iščekivano vozilo ispred Vatrogasnog doma u Novoj Bukovici gdje im je svoju potporu iskazala zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus.

– Želim vam zahvaliti na kupnji ovog vozila čime ste doprinijeli kako većoj kvaliteti operativnosti vatrogasaca DVD-a Nova Bukovica-Brezik na području Općine Nova Bukovica, tako zasigurno i Virovitičko-podravskoj županiji.
Kao zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ obećajem da ćemo u naredne dvije-tri godine ovaj kamion napuniti sa svom potrebnom opremom kako bi mogli što kvalitetnije operativno pokrivati područje općine Nova Bukovica. Isto tako uvelike ćemo se potruditi da vaših 20 operativnih vatrogasaca imaju kompletnu osobnu zaštitnu opremu kao i alat za tehničke intervencije koji će dobrim dijelom biti smješten u ovo vozilo za koje se nadam da ćete koristiti za potrebe vježbe, edukacije i druženja, a što manje za intervencije
, – rekla je zapovjednica Fras Venus.

Svoje oduševljenje što je nakon dobrih petnaestak godina DVD Nova Bukovica-Brezik napokon dobio prijeko potrebno vatrogasno vozilo nije krila ni predsjednica DVD-a Maja Kiš koja se tom prigodom zahvalila na izuzetnoj suradnji Općini Nova Bukovica, te načelniku Tomislavu Bračunu i njegovom zamjeniku Tomislavu Derešu što su uložili puno truda te uspjeli realizirati ovaj višegodišnji projekt.

– Ovo je veliki napredak u našem Društvu, te se nadam da ćemo vozilo što manje upotrebljavati za požarne i tehničke intervencije, ali ukoliko to bude potrebno sada ćemo biti spremni operativno djelovati što do sada nismo bili u mogućnosti budući da je DVD raspolagao samo sa zapovjednim vozilom marke Lada Niva, te kombi vozilom koje smo u ožujku ove godine dobili iz Tirola i služi nam za prijevoz putnika, ali ima i agregat za vodu tako da ga koristimo i za potrebe ispumpavanja, – rekla je predsjednica DVD-a Maja Kiš.

– Cijela procedura je sada završena, a koja je u ovoj završnoj fazi trajala šest-sedam mjeseci i drago mi je da smo to uspjeli dovesti do kraja, – istaknuo je načelnik Općine Nova Bukovica Tomislav Bračun koji je i sam član DVD-a, te dodao:

Prilikom vožnje prema N. Bukovici slušajući na radiju o 50-oj obljetnici kako su se Amerikanci spustili na Mjesec, možemo reći da je ovo, iako se nekome možda čini mali korak, za naš DVD ogroman skok koji će ujedno poslužiti i kao poticaj mladim vatrogascima da se uključe i nastave uspješan rad društva, tim više uz ovakvo poticajno obećanje županijske vatrogasne zapovjednice o pomoći pri opremanju vozila na čemu se iskreno zahvaljujem, a to nam je poticaj da radimo još bolje jer je još puno posla pred nama, a sljedeći korak je opremanje vatrogasnog doma i vatrogasnog spremišta, – rekao je načelnik Bračun izrazivši nadu daljnje uspješne suradnje na dobrobit ovoga 115-godišnjeg vatrogasnog društva.

Pristiglo navalno vatrogasno vozilo iz 2002. godine, koje će novobukovačkim vatrogascima biti službeno predano tijekom kolovoza u prigodi Dana općine, potpuno je novoopremljeno, ima repariranu pumpu, motor, nove gume, te je opremljeno s cisternom kapaciteta do 2800 litara vode, crijevom za visokotlačni modul, crijevom od 40-ak metara, pumpom za niski tlak… S jedne je strane vozila predviđena oprema za tehničke, a s druge za vatrogasne intervencije.

DVD Nova Bukovica-Brezik trenutno broji 60-ak članova, što starijih vatrogasaca, mladeži i djece, dok je 20 aktivnih operativaca, a jedan od najstarijih prisutnih vatrogasaca na svečanosti, Josip Šimek, prisjetio se vremena kada su 80-ih godina kada je on bio zapovjednik, a Andrija Lacković predsjednik, novobukovački vatrogasci krenuli u nabavu navalnog vozila iz Varaždina. Iako staro vozilo tada je DVD-u bilo od velikog značenja.

– U ono vrijeme je to bila jako dobra stvar, bilo nas je 105 vatrogasaca i imali smo mjesečno 70 sati radnih akcija. To svaki vatrogasac mora dati, i danas sam opet ponosan na svoj DVD jer smo dobili ovakvo vozilo s kojim se možemo dičiti i hvaliti, – sa suzom u oku rekao je Josip Šimek uz vatrogasni slogan „Vatru gasi-brata spasi“.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

 

 

x

Check Also

Slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić uputio je čestitku povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Poštovane građanke i građani Slatine i prigradskih naselja! 5. kolovoza s osobitim se ponosom prisjećamo ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org