DOGAĐANJANASLOVNICA

Novih petnaest vatrogasnih dočasnika i šest dočasnika I. klase u istočnom dijelu Virovitičko-podravske županije

U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i uz odlično domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zdenci, u Zdencima je održano završno polaganje ispita za vatrogasne dočasnike i dočasnike 1. klase za kandidate s područja istočnog dijela VPŽ.
 
Ispitima je pristupio ukupno 21 kandidat i to 15 za dočasnika i šest za dočasnika I. klase. Dočasnici su imali usmeni i pismeni, dok je I. klasa imala samo pismeni ispit, a obje kategorije morale su odraditi i vatrogasnu vježbu.
 
Na kraju su svi kandidati prošli i dobili željene činove, a ukupno najbolji rezultat ostvarila je Suzana Grgurić iz DVD-a Orahovica koja je na ispitu za vatrogasnog dočasnika I. klase dobila 14,5 bodova od mogućih 15.
 
– Čestitam svim kandidatima na položenim ispitima i drago mi je da mi kao Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije imamo nove osposobljene vatrogasce, a isto tako nadam se da će ovi kandidati za dvije godine ići dalje, polagati za čin više – rekao je tajnik VZ VPŽ David Tržić koji je uz Antoniju Medved iz JVP Slatina i Sinišu Ileša iz DVD-a Čačinci, bio predavač te u ispitnom povjerenstvu ovog osposobljavanja, dok su predavači još bili Robert Teskera i Hrvoje Živković, a dio predavanja odradio je i danas, nažalost preminuli zapovjednik JVP-a Slatina, Stjepan Venus.
 
– Što se tiče usmenog dijela ispita za vatrogasne dočasnike, moram ih pohvaliti na dobrom znanju i snalaženju u pitanjima i lijepo je znati da svi mi dobivamo dobre, kvalitetne i osposobljene vatrogasce za sve vrste intervencija – rekao je predavač i član ispitnog povjerenstva Siniša Ileš.
 
Zaključnu ocjenu o kompletnom učinku kandidata dala je Antonija Medved.
 
– Gledajući rezultate riješenih ispita, mogu reći da sam zadovoljna viđenim i odrađenim od strane kandidata koji su pokazali da se na njih itekako može računati u budućim intervencijama na njihovim područjima – zaključila je Medved. (www.icv.hr, vg)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot