DOGAĐANJANASLOVNICA

Novih petnaest vatrogasnih dočasnika i šest dočasnika I. klase u istočnom dijelu Virovitičko-podravske županije

U organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i uz odlično domaćinstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zdenci, u Zdencima je održano završno polaganje ispita za vatrogasne dočasnike i dočasnike 1. klase za kandidate s područja istočnog dijela VPŽ.
 
Ispitima je pristupio ukupno 21 kandidat i to 15 za dočasnika i šest za dočasnika I. klase. Dočasnici su imali usmeni i pismeni, dok je I. klasa imala samo pismeni ispit, a obje kategorije morale su odraditi i vatrogasnu vježbu.
 
Na kraju su svi kandidati prošli i dobili željene činove, a ukupno najbolji rezultat ostvarila je Suzana Grgurić iz DVD-a Orahovica koja je na ispitu za vatrogasnog dočasnika I. klase dobila 14,5 bodova od mogućih 15.
 
– Čestitam svim kandidatima na položenim ispitima i drago mi je da mi kao Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije imamo nove osposobljene vatrogasce, a isto tako nadam se da će ovi kandidati za dvije godine ići dalje, polagati za čin više – rekao je tajnik VZ VPŽ David Tržić koji je uz Antoniju Medved iz JVP Slatina i Sinišu Ileša iz DVD-a Čačinci, bio predavač te u ispitnom povjerenstvu ovog osposobljavanja, dok su predavači još bili Robert Teskera i Hrvoje Živković, a dio predavanja odradio je i danas, nažalost preminuli zapovjednik JVP-a Slatina, Stjepan Venus.
 
– Što se tiče usmenog dijela ispita za vatrogasne dočasnike, moram ih pohvaliti na dobrom znanju i snalaženju u pitanjima i lijepo je znati da svi mi dobivamo dobre, kvalitetne i osposobljene vatrogasce za sve vrste intervencija – rekao je predavač i član ispitnog povjerenstva Siniša Ileš.
 
Zaključnu ocjenu o kompletnom učinku kandidata dala je Antonija Medved.
 
– Gledajući rezultate riješenih ispita, mogu reći da sam zadovoljna viđenim i odrađenim od strane kandidata koji su pokazali da se na njih itekako može računati u budućim intervencijama na njihovim područjima – zaključila je Medved. (www.icv.hr, vg)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button