CORONAVIRUS INFODOGAĐANJANASLOVNICA

Novi zaraženi COVID-om 19 na području Virovitičko-podravske županije

Virovitičko-podravska županija ima jednu zaraženu osobu korona virusom, izvijestili su jutros na tiskovnoj konferenciji članovi županijskog Stožera  civilne zaštite.

Radi se o muškoj osobi staroj tridesetak godina koja je, kako je rekao dr.Miroslav Venus,  nedavno doputovala iz dalekih krajeva, i na tom putovanju najvjerojatnije pokupila virus Covid 19. Dobra je vijest što se ta osoba odmah po dolasku stavila u samoizolaciju i nije imala vanjske socijalne kontakte osim s dva člana obitelji čiji su brisevi danas poslani na vještačenje. „Nadamo se da ćemo rezultate nalaza saznati tijekom dana i da će biti negativni. Ukoliko nalazi budu pozitivni, poduzimat ćemo potrebne mjere. To nas sve upozorava, što cijelo vrijeme i govorimo, da je virus i dalje oko nas, rekao je dr.Venus.

Po povratku s putovanja nakon nekog vremena navedena osoba dobila je nekoliko simptoma bolesti, povišenu temperaturu i gubitak okusa i mirisa. Kako je rekao dr. Venus radilo se o blažim simptomima bolesti, a danas je ta ista osoba već klinički ozdravila, ali na jučerašnjem testiranju je bila pozitivna na koronavirus.

„ Po uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pozivamo sve kolege liječnike opće medicine da se upute na testiranje sve koji imaju simptome, a koji bi mogli upućivati na zarazu koronavirusom“ – rekao je Venus.

Na pitanje novinara testiramo li premalo, rekao je da se testira onoliko koliko se ukaže potencijalnih zaraženih.

Načelnik Županijskog stožera Marijo Klement rekao je kako su uputili zahtjev Nacionalnom stožeru da se već od danas zabrane posjeti u domovima za stare i nemoćne.

(tks/Foto:vpž)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button