DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Novi uzlet bakićkog nogometa

Danas je održana redovna izvještajna skupština Nogometnog kluba Mladost Bakić. Skupština je ujedno bila i izbornog karaktera pa su članovi birali i novo vodstvo.

Ne pamtimo kada se toliki broj članova, simpatizera, te brojnih gostiju i sponzora odazvao skupštini bakićkog nogometnog kluba. Bili su tu i praktički svi predstavnici lokalnih bakićkih klubova i udruga. Pozivu su se odazvali i predstavnici prijateljskih nogometnih klubova, a ispred Grada Slatine stigao je i Tomo Tomić, predsjednik Gradskog vijeća. Svi su oni došli dati podršku bakićkim nogometašima jer su prepoznali pozitivnu priču koja traje već neko vrijeme i koja polako pozicionira klub na stare staze uspjeha i prepoznatljivosti.

Skupštinom je predsjedavao Stevo Grahovac, a izvješće o radu podnio je predsjednik Zoran Dubrović. Iz tog izvješća doznali smo da je u prošloj godini odrađen posao postavljanja fasade na klupskim prostorima gdje je i održana ova skupština. Popločena je i terasa objekta, izrađen natkriveni tunel za izlazak igrača, a sve te zahvate Bakićani su izveli uz pomoć sponzora koje su privukli sami igrači preko svojih poznanstava, i baš njima se poradi toga iskreno zahvalio Dubrović.

Blagajnik Slaven Zagorac podnio je financijsko izvješće posebne zahvale uputivši Gradu Slatini iz razloga što je po novoj raspodjeli koja je išla preko Zajednice športskih udruga bakićkom klubu doznačeno 7 200 eura dok su po staroj raspodjeli dobivali 20 300 kuna. Izvješća trenera vezana uz sportski segment rada kluba podnijeli su Mihael Čolak i trener igrač Milan Prlić. Igrački uzlet započeo je u kasnu jesen kada se momčad konačno konsolidirala te je nakon nešto lošijeg ulaska momčad zaredala s pobjedama koje su je dovele do trenutno 2. mjesta na županijskoj ljestvici. Svi su se složili da je momčad na pravom putu i uz malo sreće niti prvo mjesto nije neuhvatljivo. Prlić je uz pohvale svim igračima koji su iznijeli prvi dio sezone posebno želio istaknuti Matea Sojku koji je odradio sve treninge.

Po završetku rezoniranja rada kluba u prošloj godini krenulo se je u nove izbore. I tu su sve odluke donesene unisono. Za novog je predsjednika izabran Slaven Zagorac, za potpredsjednika Mihael Čolak, za tajnika Tomislav Kočiš, a za blagajnika Mateo Sojka. Sedmorica članove nove upravu su  i Zoran Dubrović, Zlatko Škiljić, Antonio Dubrović, Domagoj Pavlić, Milan Prlić, Antonio Horvat i Matija Gabrić.

U nastavku skupštine riječ je imao novi predsjednik Slaven Zagorac. Prioritet u radu bit će mu daljnje uređenje klupskih prostorija, posebice svlačionica. Obećao je i daljnje radove na kompletnoj klupskoj infrastrukturi, a što se tiče sportskog dijela misija će mu biti i ponovno formiranje barem jedne mlade selekcije. Članove je pozvao na odgovornost i ozbiljnost kako svi zajedno i dalje nastavili zidati zdravu sportsku sredinu na zadovoljstvo sviju, a posebice samih mještana odnosno Bakićana. Mladost je klub koji ima svoje stalne vjerne sponzore i bez čije bi pomoći klub teško uspio u radu. Jedan od njih je i Agencija Paun, a upravo na ovoj skupštini stigla je još vrijedna donacija klubu od strane slatinske osiguravajuće kuće. Tako je Dino Paunović novom predsjedniku Zagorca uručio novčani bon u vrijednosti 1.000,00 eura kojim će klub opremiti svoje nogometaše u jednoj sportskoj trgovini.

Na kraju je predsjednik Zagorac uručio svima zaslužnima za rad kluba čak 32 zahvalnice, a nakon toga svi zajedno pogledali su video prezentaciju na temu što se sve radilo i odradilo u klubu u proteklih nekoliko godina.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button