DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Novi prvoligaši krenuli s pripremama

Danas su s pripremama za predstojeću natjecateljsku sezonu startali rukometaši Slatine, inače novopečeni prvoligaši, a upravo tim riječima ih je prilikom pozdravnog govora oslovila trenerica Biljana Frajhaut pri tome im još jednom čestitavši na sjajno odrađenoj prošloj sezoni kada su svi zajedno ostvarili taj veliki cilj – osvajanje prvog mjesta u drugoj ligi i posljedični plasman u prvu ligu.

Na nju se nadovezao i predsjednik kluba Mato Miličić još jednom odavši svima priznanje na tom velikom sportskom uspjehu. Također potvrdio je da će uprava kluba i dalje čvrsto stajati iza momčadi kako u višem rangu hrvatskog rukometa ne bi ”plesali samo jedno ljeto”. Što se tiče igračkog kadra na tom prvom treningu zatekli smo manje-više ista lica koja su svih proteklih godina marljivo i strpljivo gradili priču zvana Slatina prvoligaš. I to nas je posebno razveselilo jer su nas ti momci uredno razveseljavali svojim igrama, ali i rezultatima. Da bi u višem društvu hrvatskog rukometa bili još konkurentniji uprava kluba na čelu s predsjednikom Miličićem dogovorila je s našičkim Nexe-om dolazak u Slatinu na posudbu Marina Greganića inače juniorskog reprezentativca koji igra na poziciji lijevog krila, ali i srednjeg vanjskog. Marinova kvaliteta i igračke karakteristike odlično će se uklopiti u sustav igre trenerskog dvojca Frajhaut – Frajhaut, a posebno se to odnosi na slatinsku nadaleko poznatu brzu ubojitu kontru koja bi sada mogla biti još opasnija. Koncem tjedna momčadi bi se trebao pridružiti još jedan mladi klasni igrač Rok Kekez inače povremeni kadetski reprezentativac po vokaciji srednji i lijevi vanjski, a koji je prošlu sezonu igrao za mladu momčad PPD Zagreb.

No kako smo doznali ni tu priča oko novih igrača ne staje jer uprava i struka pregovaraju za dolaskom još ponekog pojačanja. Igrače je s planom priprema upoznao trener Viktor Frajhaut. Iz tog plana doznajemo da će prva dva tjedna igrači dnevno imati dvije aktivnosti, teretanu i trening koji će odrađivati na igralištu nogometnog Stadiona Antun Tone Butorac gdje je i održan ovaj uvodni dio. Već u drugom tjednu zeleni travnjak zamijenit će dvoranom srednje škole gdje kreće rad na samoj igri. U tom drugom tjednu odigrat će i prvu pripremnu utakmicu i to u srijedu 17. 8. u Kutini kod tamošnje Moslavine. Uzvrat protiv Moslavine igrat će se u Slatini 24.8. s početkom u 19 sati.  U subotu 27.8. Slatinčani će biti organizatori turnira na kojem će igrati Požega i Borovo. Utakmica protiv Nexe-a ll na rasporedu je 3.9. u Slatini također s početkom u 19 sati. Tjedan dana prije početka prvenstva Slatinčani će gostovati na turniru u Požegi gdje će osim domaćina još igrati Nexe ll i Đakovo. Prvo kolo 17.9. Slatinčani gostuju upravo kod Požežana, a tjedan dana kasnije stiže prva utakmica u prvoligaškom društvu pred domaćom publikom protiv Vidovca, a poziv da dođete na nju vrijedi već od danas.

dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button