DOGAĐANJANASLOVNICASPORTUncategorized

Novi predsjednik MNK Slatina Nikola Miščević

Nakon 8 uspješnih godina na čelu kluba Matej Rešetar prepustio štafetu Nikoli Miščeviću.

Danas je u vatrogasnom domu održana godišnja skupština Malonogometnog kluba Slatina. Osim izvještajnog dijela skupština je bila i izbornog karaktera pa su članovi birali i novo upravljačko tijelo.

Skupštinom je predsjedavao Matej Rešetar čovjek koji je zajedno sa skupinom svojih prijatelja, a koji su i danas bili tu, prije osam godina zakotrljao priču o građenju kulta malog nogometa u Slatini. Ta priča iz godine u godinu poprimala je sve jače konture da bi bila to što je danas, ne samo uspješan slatinski već i nadaleko poznati stabilni klub čak i u okviru hrvatskog futsala. Da bi se došlo do te razine dečki su zajedno sa članstvom koje je raslo proporcionalno uspjesima kluba morali dobrano potegnuti, nekad žrtvujući i puno više od slobodnog vremena. Danas je zahvaljujući svoj toj požrtvovnosti uprave, članova i brojnih igrača koji su upisali barem jedan nastup u ”svetom dresu” ta sinergija iznjedrila stabilnog hrvatskog drugoligaša. Problemi s financijama i dalje su tu, no nema sumnje s obzirom na dosadašnje iskustvo, ali i na ono što smo čuli na skupštini da će se ta borba nastaviti i dalje, sve u cilju da klub i dalje bude tu, prilično visoko te i dalje čvrsto i stabilno. I obraćanje gostiju skupštine išlo je u tom smjeru. Tako su riječi pohvale i divljenja iz razloga što su za samo osam godina izgradili klub čvrstih temelja sazdan na upornosti i velikom zajedništvu svih članova uputili Miran Janečić predsjednik Zajednice športskih udruga i dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Navedenom dvojcu stigle su i uzvratne riječi hvale jer i Grad Slatina i Zajednica bili su tu kad je najviše trebalo, posebice u posljednje dvije ”korona” godine  uskočivši financijskim injekcijama koje su izravnale opasno financijskom krizom poljuljan malonogometni brod. Ovdje treba naglasiti da su i sami članovi u tom razdoblju ostavili svom klubu puno više od same članarine.

Što se tiče onog realnog sektora, sportskog, prva momčad sezonu je u drugoligaškom natjecanju završila na solidnom 5. mjestu, a još jednom na skupštini je posebno naglašen veliki uspjeh juniorske selekcije. Ista je bila 3. u prvenstvu i drugu godinu za redom zaslužila plasman na državnu završnicu. Ta talentirana selekcija iznjedrila je već nekoliko odličnih igrača, a ove je sezone ime Doriana Bogatija iskočilo u prvi plan. Dorian je prvi strijelac juniorske lige i ponajbolji igrač prve momčadi, a sve to donijelo mu je zasluženi pretpoziv u mladu futsal reprezentaciju Hrvatske.

Tu smo iznijeli samo nekoliko činjenica vezanih uz prošlogodišnji rad kluba, a svega toga možda ne bi ni bilo da na isturenoj poziciji predsjednika nije bio Matej Rešetar. Rešetar se nakon svih tih godina odlučio povući s te pozicije, no i on će i dalje biti tu kao član izvršnog odbora. Svoje mjesto prepustio je Nikoli Miščeviću koji je bio jedan od onih nekoliko aktera s početka priče kada je sve počelo. Miščević je također s klubom prošao sito i rešeto obavljajući sve potrebne poslove, a sada će iz trenerke kao dosadašnji trener prve momčadi uskočiti u ”odijelo” i nastaviti dobro utabanom stazom dosadašnjeg predsjednika Rešetara. Prvi asistenti Miščeviću koji je odmah najavio i neke nove proširene planove kluba bit će novi dopredsjednici Damir Bogati i Robert Bočkaj. Tajnik kluba je Dragan Menčik, blagajnik Danijel Perović, a osim navedenih za članove izvršnog odbora još su izabrani Vladimir Borbaš, Siniša Prodanović i dosadašnji predsjednik Matej Rešetar.

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button