DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Novi eTwinningov projekt Industrijsko-obrtničke škole Slatina: Budi uljudan/uljudna, budi uzor – Bonton za generacije Z i Alfa

Početkom nove godine započeo je još jedan eTwinningov projekt Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a središnja mu je tema bonton.
Od siječnja do lipnja 2024. učenici će se osvještavati i usvajati norme primjernoga ponašanja pri komunikaciji na internetu, u komunikaciji s osobama s invaliditetom, pri aktivnostima na otvorenom i pri sudjelovanju na sportskim susretima.

U projektu naziva Be Kind, Be a Role Model – An Etiquette for Gen Z and Gen Alpha sudjelovat će osnovne i srednje škole iz Hrvatske, Grčke, Italije, Poljske, Turske, Španjolske, Njemačke, Slovačke, Rumunjske, Slovenije Sjeverne Makedonije i Jordana.

– Osobito nam je zadovoljstvo što se projektnim aktivnostima nastavlja naša suradnja sa školama s kojima smo već surađivali u prethodnim eTwinningovim i Erasmusovim projektima: Osnovnom školom Vladimira Nazora iz Nove Bukovice (pedagoginja Ruža Živković i nastavnica Dragana Dropulja), Srednjom školom Marka Marulića iz Slatine (nastavnica Marina Ivoš) te srednjom školom iz rumunjske Craiove Liceul Teoretic „Tudor Arghezi“ (nastavnica Oana Busuioc), – istaknuo je ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac te dodao kako će s učenicima IOŠ-a Slatina u projektnim aktivnostima sudjelovati nastavnice Matea Crljenić, Melita Crnković, Ivana Lukač Vuković, Helena Roštaš, Ksenija Som, Jasna Varga, Barbara Vidović Volenik te knjižničarka Svjetlana Dupan.

(mf; Izvor: IOŠ Slatina, prof. Helena Roštaš)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button