DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Novi e-Twinning projekt Industrijsko-obrtničke škole Slatina: Promocija obrtničkih zanimanja

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bogatija je za još jedan e-Twinning projekt pod nazivom „Promocija obrtničkih zanimanja“.

Projekt je zamišljen kao suradnja srednje i gravitirajuće osnovne škole s ciljem motiviranja učenika osnovnih škola za upis obrtničkih zanimanja te na taj način potaknuti razvoj kreativnosti, manualnih vještina, prodajnih vještina, financijske i digitalne pismenosti, razvoj empatije te prepoznavanje važnosti očuvanja okoliša.

Tijekom projekta, učenici osnovnih i srednjih škola će na tematskim radionicama izrađivati proizvode koje će zajedno prodavati na štandovima, postavljati izložbe proizvoda, izrađivati prezentacije, plakate i digitalne uratke. 

Projekt će trajati od listopada 2022. godine do kraja lipnja 2023. godine. Na početku projekta, učenici će se upoznati, podijeliti u timove gravitirajućih škola, izraditi logo projekta.
Isto tako učenici će sudjelovati na tematskim radionicama na kojima će izrađivati prigodne proizvode koje će:

  • U prosincu – mjesecu darivanja i dobrote zarađeni novac na prodajnoj izložbi upotrijebit će u humanitarne svrhe.
  • U veljači – mjesecu ljubavi prigodne će proizvode poklanjati, prodavati ili izložiti.
  • U travnju – mjesecu ekologije, izrađivat će proizvode od recikliranih materijala.

Rezultat projekta bit će prodajne izložbe proizvoda svakog tima te zajednička izložba proizvoda svih partnerskih škola. Ujedno će učenici steći nova prijateljstva, nove manualne vještine, poboljšati prodajne vještine, financijsku i digitalnu pismenost, napraviti dobro djelo, pridonijeti očuvanju okoliša…

Tim povodom jučer je u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, održan prvi radni sastanak na kojem su sudjelovali ravnatelji te sudionici projekta iz OŠ Eugena Kumičića Slatina i škole domaćina IOŠ Slatina. Na sastanku je ukratko predstavljen projekt te su dogovorene daljnje aktivnosti.

– Osim dviju slatinskih škola, za sada su se projektu pridružile Mješovita srednja škola Busovača, Bosna i Hecegovina i Srednja tehnička škola Mileva Marić, Titel, Srbija.
Radujemo se stjecanju i razvoju novih znanja i vještina, ali i sklapanju novih poznanstava i širenju prijateljstva!, – istaknuo je ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac.  
(mf/Izvor: IOŠ Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button