DOGAĐANJANASLOVNICA

Novi drvoredi krase Poduzetničku zonu Turbina 2

Napokon smo dočekali snježnu idilu koja je ipak stigla ovih blagdana što je dočaralo čarobnu atmosferu u našem gradu.
Pod snijegom je još impozantnije vidjeti novozasađene drvorede u slatinskoj Poduzetničkoj zoni Turbina 2 koja je u sklopu gradskog projekta Izgradnje prometnica i javne rasvjete, krajobraznim uređenjem zelenih površina obogaćena s 530 različitih vrsta sadnica stabala.

Na taj način Grad Slatina je nastavio napore na uređenju zelenih površina na slatinskom području, a ovaj će dio grada podizanjem novih nasada drvoreda postati još jedna „pluća“ našega grada koji je i inače bogat parkovnom arhitekturom koja se uklanjanjem dotrajalih stabala i sadnjom novih mladih sadnica također pomalo obnavlja.

Na području PZ Turbina 2 duž novoasfaltiranih prometnica zasađene su sadnice starosti 5-7 godina, visine 3-3,5 m i dobro razvijene krošnje, a nove slatinske aleje kada se potpuno razviju krasit će stabla jasena (FRAXINUS EXCELSIOR), ginka (GINKO BILOBA), tulipanovca (LIRIODENDRON TULIPIFERA), likvidambara (LIQUIDAMBAR STYRACIFLUA), platana (PLATANUS ACERIFOLIA) i velelisne lipe (TILIA PLATYPHYLLOS).

Lijepo je prošetati ovom slatinskom zonom, osobito sada kada je uprizorena snježnim pokrivačem, a koja je dovršenjem spomenutog projekta Grada Slatine postala najatraktivnija poduzetnička zona za pokretanje poslovanja zainteresiranim poduzetnicima. Isto tako će olakšati poslovanje i onih slatinskih poduzetnika koji već imaju pokrenutu proizvodnju tim više što je ova zona spojena na slatinsku obilaznicu čime su rasterećene gradske prometnice.      

Podsjetimo, Grad Slatina je Korisnik bespovratnih sredstava temeljem provedbe projekta Izgradnja prometnica i javne rasvjete u istočnom i zapadnom dijelu Poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini koji se financira se Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“, temeljem Javnog poziva „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ , broj projekta KK.03.1.2.03.0057.

Cilj projekta je Izgraditi prometnice i javnu rasvjetu u istočnom i zapadnom dijelu poduzetničke zone „Turbina 2“ u Slatini, što podrazumijeva izgradnju i uređenje prometne infrastrukture unutar poduzetničke zone Turbina 2 u Slatini, te javnu rasvjetu i krajobrazno uređenje javnih površina.

Rezultat provedbe projekta: izgrađene istočne i zapadne prometnice u zoni, ukupne duljine 1375 m, s postavljenom javnom rasvjetom i hortikulturno uređenim zelenim pojasom.

Ukupna vrijednost projekta: 15.912.697,45 kn

Iznos bespovratnih sredstava:  9.772.587,27 kn

Razdoblje provedbe:  2019. –  2022.

 

Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Grada Slatine   

(mf/Foto: Mihaela Feldi)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button