Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Novi doček i nova europska medalja Veronike Vilk

Nije prošlo niti punih 13 mjeseci, a mlada članica Hrvačkog kluba Slatina Veronika Vilk osvojila je novu europsku medalju u dresu Hrvatske reprezentacije.

Baš kao i koncem svibnja prošle godine kada je iz Sofije donijela brončanu medalju sa Europskog prvenstva u uzrastu starijih djevojčica (U-15) isti uspjeh ponovila je i sada, ali u starijoj kadetskoj konkurenciji (U-17) na okupu najboljih mladih hrvača i hrvačica Europe održanom u Rumunjskom glavnom gradu Bukureštu.

Pošto je glavnina članova Hrvačkog kluba Slatina u punom pogonu odnosno na turniru u Gospiću, doček na centralnom gradskom trgu organizirale su mame mladih slatinskih hrvača i hrvačica. Bile su tu i Veronikine kolegice i kolege iz kluba kao i njihovi roditelji, a naravno da je tu bila i uža Veronikina obitelj. Veronika nije sama stigla u Slatinu. S njom je bila i još jedna članica reprezentacije Hrvatske  Lana Nogić inače članica HK Podravka iz Koprivnice, a i njoj i Veroniki poklon je uz iskrene čestitke uručio gradonačelnik Denis Ostrošić. ” S obzirom na sve ono što je Veronika uspjela u svojoj sportskoj karijeri ostvariti sa samo 16 godina nadam se da ćemo i u godinama ispred nas isto ovako slaviti neke njezine nove uspjehe. Ova medalja bez sumnje je zlatnog sjaja kada se zna koliko iza nje stoji marljivog rada i to ne samo u sportu, nego i pri školskim obvezama. Danas je lijepo biti ovdje, među Veronikinim prijateljima, rodbinom, … svima koji su mogli doći pozdraviti našu prvakinju. Grad Slatina će i dalje podupirati sport i sportaše, posebice mlade, jer svi smo mi u konačnici itekako ponosni kada takvo ulaganje donese ovakav krasan veliki rezultat kao što je ovaj Veronikin, a čestitao bih i dečkima koji su, kako čujem, bili dobri na natjecanju u Gospiću” – rekao je gradonačelnik.

I njemu i svima koji su došli na doček Veronika se iskreno zahvalila. S obzirom da su joj treneri iz kluba na natjecanju priznala nam je da nije očekivala ovako lijep doček što su ga priredili roditelji. Još pod emocijama uslijed ovog novog ogromnog uspjeha Veronika nam je rekla da je do ove medalje bilo teže doći nego do one godine dana ranije u Bugarskoj. Posebice se to odnosi baš za tu sudbonosnu borbu za broncu gdje je imala veliku tremu, a upravo je tu borbu protiv Poljakinje odradila bez greške baš poput prave profesionalke ne davši protivnici niti miligrama šanse.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button