DOGAĐANJANASLOVNICA

U nove asfaltne slojeve u Sunčanoj i Ulici Tina Ujevića uloženo 1,1 milijun kuna

Gradonačelnik Ivan Roštaš pregledao je stanje radova u Ulici Tina Ujevića i Sunčanoj ulici u Slatini, koje su  provedenom rekonstrukcijom  postale suvremene gradske prometnice s asfaltnim zastorom i riješenom oborinskom odvodnjom.

Gradonačelnik je zahvalio stanovnicima na iskazanom strpljenju zbog otežanog prometovanja tijekom trajanja radova, koji su ipak trajali duže od planiranog, no, prvenstveno zbog složene konfiguracije terena u izgrađenoj zoni nedaleko središta grada.

Radovi u Sunčanoj ulici ugovoreni su prošle jeseni  s tvrtkom Promet građenje d.o.o. iz Požege, koja je najprije pristupila izradi montažnih elemenata za prvi potporni zid, a zatim s radovima na terenu intenzivno u razdoblju veljača-svibanj ove godine.

Projektom je obuhvaćena rekonstrukcija postojeće ceste u vrlo složenim i zahtjevnim uvjetima, u postojećim gabaritima bez mogućnosti izmještanja  trase,  s potpornim zidovima na mjestima gdje se nije moglo osigurati dovoljna širina budućeg kolnika, koji je proširen s 2,5 m na prosječno 3 ,5 m.  Vrijednost izvedenih radova je preko 600.000,00 kn, a slijedi ugradnja zaštitne odbojne ograde i prometnih znakova te završno uređenje terena.  Također, obnovljen  je i asfaltni zastor na ulaznom dijelu Vinogradske ulice do iza raskrižja sa Sunčanom ulicom.

Sanacija prometnice u Ulici Tina Ujevića obuhvatila je prvu dionicu duljine cca 200 m do zapadnog ulaza u slatinsko groblje.  Radovi su, također, započeli prošle jeseni   i to zacijevljenjem cestovnog jarka koji su bujične vode raskopale i potkopale kolničku konstrukciju. Ovoga proljeća  proširena je cesta i izgrađen nogostup na strani ispred obiteljskih kuća, te je završeno  asfaltiranje ceste  i nogostupa i još  slijedi uređenje okoliša. Radove je izvela gradska komunalna tvrtka Slatina Kom d.o.o.  s kooperantima, a ukupna vrijednost radova iznosi  480.000,00 kn.


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button