DOGAĐANJANASLOVNICA

Nova vizura Donjih Meljana kroz Male komunalne akcije

Male komunalne akcije ili komunalni prioriteti obuhvaćaju manje komunalne radove na područjima mjesnih odbora u suradnji s Gradom Slatinom, a koji se provode prema prijedlozima građana, s ciljem podizanja kvalitete njihovog življenja. S projektom Malih komunalnih akcija Grad Slatina započeo je 2018. godine s budžetom od 450 tisuća kuna, a osim u gradu Slatini provodi se i u prigradskim naseljima.
U sklopu ovog projekta svaki građanin može davati svoje prijedloge, a oni usvojeni su ono što je zaista potrebno u nekom mjesnom odboru.

Tako su mještani Donjih Meljana na inicijativu Vijeća Mjesnog odbora u sklopu ove Akcije pristupili rješavanju problematike područja obraslog raznim raslinjem kojeg žele pretvoriti u park i šetnicu s klupama za odmor, sjenicom za druženja i igru s djecom…
Ovoga vikenda vrijedne ruke 30-ak mještana, ali i vatrogasaca DVD-a D. Meljani kao i nogometaša meljanskog nogometnog kluba, odradili su prvu od tri radne akcije s ciljem raščišćavanja terena budućeg parka na površini od gotovo 2 hektara, koji će u konačnici podići kvalitetu življenja u mjestu, osobito mladima.

Radove u Donjim Meljanima obišli su zamjenica gradonačelnika Grada Slatine Sanja Mrzljak Jovanić i gradski vijećnik Dragan Jovanić kojima su tom prigodom predstavnici Vijeća MO prezentirali cjelokupnu ideju i značaj uređenja ovoga prostora koji će uz Društveni dom nakon njegove rekonstrukcije, Donjim Meljanima dati još ljepšu vizuru mjesta.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button