DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Nova velika pobjeda Marijana Presečana

Marijan Presečan paraolimpijac iz Slatine pobjednik je prvog izdanja Paraatletske lige u organizaciji Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom i Ministarstva turizma i sporta.

Nakon četiri natjecanja odnosno četiri kola lige Presečan je do prvog mjesta u prestižnoj seniorskoj konkurenciji došao sa 22 osvojena boda. Drugi je Deni Černi sa 20, a treći Marin Županović sa 18. Na ta četiri natjecanja participirao je 51 paratletičar, a zahvaljujući odličnim rezultatima najbolji od svih njih bio je je upravo Slatinčanin Marijan Presečan.

Prva Paratletska liga uključivala je mitinge u Vinkovcima (Vinkovci open 2022), Varaždinu (Ekipno Prvenstvo Hrvatske) i Zagrebu (Zagreb open 2022 i Zagrebački dvoranski miting).

Osnovni cilj projekta provođenja lige bio je poticanje povećanja broja paraatletskih natjecanja u tijeku jedne godine dok su ostali ciljevi podizanje svijesti  o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod sportaša s invaliditetom i poteškoćama u razvoju, privući određen broj novoregistriranih osoba s invaliditetom mlađe uzrasne dobi u atletiku, raditi na prepoznavanju talenata za postizanje vrhunskih sportskih dometa u paraatletici u budućnosti, poticati suradnju trenera kroz razmjenu znanja i iskustava te doprinijeti socijalnoj uključenosti ciljane skupine.

 

 

Damir Jukić

 

 

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button