DOGAĐANJANASLOVNICA

Nova ulaganja u Gornjem Miholjcu: Ulica kneza Domagoja dobila asfalt, a saniran je i drveni most preko kanala Jugovac

Početkom ožujka prošle godine u slatinskom prigradskom naselju Gornjem Miholjcu službeno je pušten u promet kolno-pješački most preko vodotoka Čađavice čijom je izgradnjom ponovno spojen dio sela zvan Baranja izravno s ostalim dijelom naselja kroz odvojak Ulice kneza Domagoja, te je omogućen brži i sigurniji pristup mještanima do škole, trgovine, autobusnog stajališta i ostalih sadržaja u središtu naselja.

– Realizacijom ovoga projekta nastavljena su značajna ulaganja u poboljšanje uvjeta stanovanja i poljoprivredne djelatnosti u ruralnim područjima slatinskog kraja, a u proteklom razdoblju otišli smo i korak dalje, – naglasio je gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić tijekom ponovnog obilaska ovoga prigradskog naselja u pratnji voditelja Odsjeka za komunalni sustav pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Vjekoslava Hessa i direktora tvrtke Slatina kom d.o.o. Sanjina Hmelika.

Razlog obilaska je završetak radova na sanaciji ceste u spomenutoj ulici koja je na taj način dobila 310 m asfaltirane prometnice širine 3 m.
Radove je izvela tvrtka Slatina kom, a ukupna vrijednost investicije iznosi gotovo 370.000 kuna.

– Gradnja mosta preko vodotoka Čađavice bila je nužna kako bi se ponovno povezala ova dva dijela naselja, a sanacijom ceste mještani su dobili još bolju poveznicu sa središtem mjesta, prije svega sa školom i trgovinom što nam je bilo vrlo bitno jer do prije godinu dana ta je veza bila potpuno prekinuta. Završetkom spomenutih radova mještani su dobili osuvremenjenu prometnicu koja služi pješacima, vozilima, pa i manjim poljoprivrednim strojevima za lakši, brži i sigurniji prijelaz, – zaključio je gradonačelnik Ostrošić.

Grad Slatina je u proteklom periodu uložio određena sredstva i na sanaciju još jednog mosta u Gornjem Miholjcu. Ovoga puta riječ je o drvenom mostu preko spojnog kanala Jugovac uz lokalnu cestu LC 40038, a koji se koristi za pristup poljoprivrednim parcelama s druge strane kanala.

Zbog dotrajale drvene konstrukcije ovoga mosta prišlo se obnovi istog zamjenom dotrajalog dijela koji je uklonjen te je ugrađena nova hrastova građa.

– Na taj način most je ponovno postao prohodan za prelazak poljoprivredne mehanizacije te poljoprivrednici više ne moraju puno dužim obilaznim putem dolaziti do svojih poljoprivrednih površina. Ono što je najbitnije most je sada siguran za prijelaz i produžena je trajnost njegove konstrukcije do iznalaženja mogućnosti za trajnije rješenje, – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić te dodao kako su uređeni i nasipani pristupni putevi do mosta, odnosno spoja s lokalnom cestom. Vrijednost utrošenog materijala u popravak mosta iznosi oko 35.000 kuna.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Foto: Odvojak Ulice kneza Domagoja dobio asfalt

Foto: Drveni most preko spojnog kanala Jugovac nakon sanacije

Foto: Drveni most preko spojnog kanala Jugovac prije sanacije

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button