DOGAĐANJANASLOVNICA

Nova radio komunikacijska oprema za vatrogasce Virovitičko-podravske županije

MUP je vatrogascima Virovitičko-podravske županije na korištenje ustupio novu radio-komunikacijsku opremu, i to 64 ručne stanice u TETRA sustavu te 21 mobilnu i 1 stacionarnu, za potrebe vatrogasnih postrojbi, odnosno zapovjednog kadra u postrojbama. Time je i vatrogastvo naše županije postalo korisnik TETRA sustava veze, a koji već koriste i ostale žurne službe unutar sustava Civilne zaštite poput policije (koja je i vlasnik sustava TETRA), HGSS-a i ostalih.

Tim povodom sinoć je u prostoru Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine održana edukacija za vatrogasce s istočnog dijela županije, dok će se ista za vatrogasce sa zapadnog dijela županije održati 25. rujna u Virovitici.

U nazočnosti pomoćnika županijske vatrogasne zapovjednice, Tomislava Uhera,  voditelja smjena Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine i djelatnika županijskog centra 112, zapovjednicima i zamjenicima zapovjednika svih središnjih vatrogasnih postrojbi istočnog dijela županije, uz nekoliko pozdravnih riječi i osnovnih uputa, nove je uređaje uručila zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus.

Ovo poboljšanje komunikacijskog sustava u vatrogastvu Virovitičko-podravske županije s nekoliko prigodnih riječi pozdravili su i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, voditelj centra 112 VPŽ Zdenko Čapo, te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe grada Slatine Stjepan Venus.

– Na terenu je jako bitno imati dobre veze, odnosno komunikaciju te se nadam da će korištenje ove opreme polučiti dobre rezultate. Budući da je repetitor na istočnom dijelu postavljen, očekuje se njegovo postavljanje i na zapadnom dijelu županije. U zadnjih godinu-dvije puno je uloženo u vatrogastvo, te dugo već toliko vatrogasne opreme nije stiglo na naše područje, što će vam vjerujem dati dodatan poticaj da radite još kvalitetnije, – naglasio je dožupan Žužak.

Nakon podjele nove radio-komunikacijske opreme, edukaciju o korištenju iste u zapovjednoj i stožernoj liniji održao je zaposlenik Javne vatrogasne postrojbe grada Osijeka i jedan od najvećih stručnjaka za radio-komunikaciju istočnog dijela Hrvatske, Davor Škarica.

Vrijednost nabavljene i podijeljene komunikacijske opreme iznosi 850.000 kuna, a ista je nabavljena EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button