DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Nova predsjednica atletičara Tomislava Medvedović

Jučer su (6.3.) skupštinu održali slatinski atletičari. Skupština Atletskog kluba Slatina održala se u Epicentru Sekvoja. S obzirom da je atletičare i sve nas prije nekoliko dana napustio Tomislav Prebeg čovjek koji je nedavno na čelu atletskog kluba započeo svoj treći mandat kao predsjednik, skupština je bila i izbornog karaktera. Tako je jednoglasnom odlukom članova za novu predsjednicu kluba izabrana Tomislava Medvedović.

Skupštinom je predsjedao tajnik kluba Ivan Drokan. Na samom početku minutom šutnje odana je počast preminulima, dojučerašnjem predsjedniku Prebegu te dugogodišnjim uglednim članovima Draganu Medvedoviću i Dragutinu Bačmagi inače prvom predsjedniku kluba osnovanog 5. veljače 2003. godine. O tom datumu i o tim ljudima koji su pokrenuli priču zvanu Atletski klub Slatina bilo je podosta riječi na skupštini. Tu duboko emotivnu priču poveo je tajnik Drokan, a na nju se nastavio Vladimir Jelenčić jedan od osnivača koji je tada izabran za dužnost dopredsjednika kluba. Jelenčić je želio istaknuti i javno pohvaliti trojac koji dugi niz godina vuče i nosi ovaj klub, a radi se o današnjem tajniku Ivanu Drokanu te trenericama Mirti Drokan i Tomislavi Medvedović, a koja je jučer promovirana i u predsjednicu i osobu koja će u budućnosti voditi atletiku u Slatini.

Nova predsjednica je i iznijela izvješće o radu kluba u protekloj, ali i predstavila planirane aktivnosti u ovoj godini. Tako smo doznali da će mladi atletičari i dalje pohoditi brojne atletske mitinge, prvenstva države u krosu, ali i cestovne utrke u gradovima diljem kontinentalne Hrvatske. Također kao i svake godine klub će provesti i program atletske škole, a iz kojeg će ponovno stići mladi talentirani atletičari. Iz izvješća tajnika doznali smo da je klub prošle godine za sve svoje aktivnosti utrošio oko 55 000 kuna. Bilo je riječi i o ponovnom pokretanju organizacije Utrka ulicama Slatine, a tu je ispred Zajednice športskih udruga punu potporu klubu iskazao predsjednik tog tijela Miran Janečić dodavši, baš kao i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić, da će atletika kao jedan od baznih i vrlo bitnih sportova za razvoj mladih, imati pomoć i podršku Zajednice i Grada u bilo kakvom mogućem obliku.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button