NASLOVNICAOPĆINE

Nova led rasvjeta u Čađavačkom Lugu

Završen je projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području općine Čađavica, točnije u naselju Čađavački Lug. Vrijednost projekta je 249.836,13 kuna s PDV-om, plus 15.000,00 kuna s PDV-oma nadzora projekta. Izvođač je bio je Obrt za usluge, proizvodnju i trgovinu Elektromontaža Kenjerić iz Čađavice. 

 

Općina Čađavica je za navedeni projekt ostvarila financijsku potporu od strane Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 84.697,87 kn ili 32 % od ukupne vrijednosti projekta, dok je preostalih 180.138,26 kn ili 62 % osigurano u Proračunu Općine Čađavica.

 

– Rekonstrukcijom javne rasvjete poboljšala se dostupnost komunalne infrastrukture, te pridonijelo boljem obavljanju komunalnih djelatnosti koji će pridonijeti većoj kvaliteti življenja mještana naselja Čađavački Lug. Sukladno modernom načinu života i razvoju tehnologija, a prema potrebama općine i savjesnosti prema zaštiti okoliša, proizašla je potreba za zamjenom neučinkovite, dotrajale i štetne za okoliš rasvjete novom led rasvjetom i modernim sustavom za upravljanje. Cilj je ostvaren kroz učinkovit sustav i kontrolu rasvjete na području općine Čađavica. Pokazatelj je smanjena potrošnja električne energije na predmetnom području i broj ljudi koji će biti zahvaćeni projektom – rekao je općinski načelnik Mirko Rončević. (adf)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button