DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Nova Gradiška zavila Slatinu u crno

Odlični malonogometaši Nove Gradiške očitali su pravu lekciju domaćinima kojima sinoć baš ništa nije išlo od noge. Slatini se ne može zamjeriti na borbenosti no to nije bilo niti približno dovoljno za ugroziti itekako ozbiljnu malonogometnu škvadru kao što je ova iz Nove Gradiške. Iako su doputovali bez nekoliko važnih karika gosti su imali ideju kako do bodova na vrućem terenu u Slatini. Plan je bio gustom mobilnom obranom dobro zakračunati sve prilaze svom golu, a zatim brzim kontrama zadati smrtonosni  ugriz ambicijama Slatine. I taj plan sproveden je opako dobro.

Iako je Slatina u ranom periodu, dok je na visini zadatka ponovno bio vratar Nikšić, došla u prednost nakon nezadrživog prodora Ninčevića, jednog od sinoć rijetkih raspoloženih igrača, gosti su vrlo brzo došli do izjednačenja preko Kotarskog, a malo zatim i do totalnog preokreta kojeg je minimalističkom majstorijom potpisao Petrović.

Veći dio utakmice trener Bočkaj inzistirao je na visokom presingu, a posebice u nastavku kada je Slatina krenula po izjednačenje. Za takvu igru, posebice protiv tehnički moćnog protivnika kakva je Nova Gradiška,  potrebna je visoka doza koncentracije i kompatibilnosti svih igrača na terenu. Na našu žalost ti elementi počeli su izostajati već od pete minute nastavka kada je nakon nekoliko dobrih propuštenih prigoda utekao i posljednji vlak za povratkom Slatine u utakmicu. Iz greške u grešku domaćih malonogometaša redale su se kontre gostiju neumoljivo okrunjene pogocima sinoć trostrukog strijelca Petrovića i Đusija. Usprkos tračku nade nakon pogotka Spudića vremena za povratak nije bilo i gosti upisuju i  više nego zasluženu pobjedu.

  1. HMNL istok

6.kolo

SLATINA                               2

NOVA GRADIŠKA             6

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Suci: Siniša Ličinić (Orahovica) i Mario Hrženjak (Mikleuš). Strijelci: 1:0 – Ninčević (10), 1:1 – Kotarski (12), 1:2 – Petrović (15), 1:3 – Đusi (26), 1:4 – Petrović (29), 1:5 – Petrović (36), 2:5 – Spudić (38), 2:6 – Đusi (40).

SLATINA: Nikšić, Bihar, Vicić, Spudić, Hudoletnjak, Šantić, Jozić, Čović, Vukomanović, Ninčević. Trener: Robert Bočkaj

NOVA GRADIŠKA: Maričević, Jakić, Marjanović, Filipović, Petrović, Kotarski, Fischer, Đusi. Trener: Aleksandar Jović

Tekst i foto: Damir Jukić


Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org