DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Norijada 2023: Slatina ispratila još jednu generaciju maturanata

Maturanti diljem Hrvatske danas slave “norijadu”, zadnji dan njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Tako je i centar Slatine danas bio prepun mladenačkog smijeha i povika. Svoj zadnji dan škole, oproštaj od srednjoškolskih klupa, obilježili su i maturanti Srednje škole Marka Marulića Slatina i Industrijsko-obrtničke škole Slatina sa svojim ravnateljima i profesorima.

Slavilo se cijeloga dana, a oko 14 sati zajedno su uz pratnju razrednika i ravnatelja te policije prošetali od svojih škola prema Ulici Vladimira Nazora pa sve do zgrade Gradske uprave gdje su ih dočekali djelatnici predvođeni slatinskim dogradonačelnikom Ilijom Nikolićem i predsjednikom Savjeta mladih grada Slatine Goranom Kizivatom. Oni su ih pozdravili čestitavši im na do sada uspješnom školovanju te su im poželjeli sreću u novom poglavlju života.

Nakon toga su se povorkom uputili do Staroškolskog igrališta na kojemu ih je čekao DJ Inity kako bi zajedno zaokružili ovaj posljednji dan njihovog srednjoškolskog obrazovanja. Ondje su se imali priliku opustiti pa je započelo zajedničko slavlje razrednih kolega uz puno pravih prijateljskih zagrljaja.

– S ponosom mogu istaknuti da je ovogodišnja norijada u gradu Slatini organizirana od strane Savjeta mladih grada Slatine. Željeli bismo se posebno zahvaliti policiji, hitnoj službi i zaštitarskom osoblju iz slatinske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Njihova podrška i prisutnost bili su neizmjerno važni kako bi se osiguralo da sve prođe bez ikakvih problema. Norijada je prilika za maturante da se zajedno zabave, slave i stvore posebne trenutke prije nego što započnu nove životne puteve, a nadam se da smo im to omogućili – rekao je predsjednik Savjeta mladih grada Slatine Goran Kizivat.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button