KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Noć knjige u slatinskoj Knjižnici

Ovogodišnja Noć knjige, osma po redu, održana je jučer, 23. travnja.
Riječ je o manifestaciji koja pridonosi kreativanom poticanju čitanja, promociji knjige te razgovoru o njezinu statusu i važnosti u suvremenom društvu, a upriličena je prigodno u sklopu Svjetskog dana knjige i autorskih prava 23. travnja, te Dana hrvatske knjige 22. travnja.

Organizatori Noći knjige su: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatska udruga školskih knjižničara.

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina jučer se također pridružila obilježavanju Noći knjige nizom aktivnosti.
Tako je od 14 sati održana pričaonica u pedijatrijskoj ordinaciji dr. spec. ped. Željkice Gerenčir na temu „Omiljeni likovi i junaci iz svijeta knjige i stripa“.
Potom je od 16.00 sati održana istoimena pričaonica i kreativna radionica s djecom u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Slatina koju su tom prigodom pod vodstvom Dajane Alinčić posjetili članovi slatinske Udruge „Vretenac“ kojima su omiljeni likovi Harry Potter i junaci iz stripa kojima je uloga spasiti Planet Zemlju i promijeniti svijet i ljude da budu dobri jedni drugima.

Nesvjeno, i oni najtvrdokorniji „nečitači“ radoznalo su zavirili u maštovito opremljene stranice knjiga i pročitali što to piše u skrivenim pismima i porukama u različitim skrivenim pretincima na stranicama zanimljivih knjiga.
Članovi Vretenca dobili su besplatno članstvo u Knjižnici, kao i oni posjetitelji koji nikada do sada nisu bili učlanjeni.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button