NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Noć knjige 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina u petak, 23. travnja

Tema ovogodišnje Noći knjige je „Ljekovita moć knjige“

Gradska knjižnica i čitaonica Slatina i ove godine organizira niz aktivnosti u prigodi manifestacije Noć knjige 2021. koja će se obilježiti u petak, 23. travnja.

Noć knjige ove se godine odvija pod temom „Ljekovita moć knjige“, a slatinska Knjižnica svojim korisnicima i svim zainteresiranim građanima nudi mogućnost da o toj temi doznaju nešto više kroz nekoliko akcija i događaja koja su isplanirale knjižničarke.

Tako će od 9 do 23 sata trajati akcija besplatnog učlanjenja i produženja članstva djeci do 2. razreda osnovne škole, nezaposlenima i osobama treće životne dobi, odnosno od 65 godina starosti nadalje, a ponuđena je i mogućnost vraćanja knjiga bez naplate zakasnine.

Od 17 do 18 sati bit će upriličeno čitanje basne u stihovima „Ježeva kućica“,  uživo u ugodnom ambijentu Knjižnice, a sudionike očekuje i malo iznenađenje nakon pročitane basne.

Od 17:30 do 19:30 sati održat će se 44. susret čitateljskog kluba Gradske knjižnice i čitaonice Slatina, a članovi su na čitanje dobili tri knjige inspirirane temom „Ljekovita moć knjige“: „Društvo za književnost i pitu od krumpira s Quernseya“ Mary Ann Shaffer i Annie Barows, „Lolita u Teheranu“ Azar Nafisi i „Nebo puno knjiga“ Amy Meyerson.
Svaki član sam bira koju će od ponuđenih knjiga pročitati, a rasprava će se voditi, ne samo o pročitanim knjigama, nego i o tome koliko knjiga utječe na naš osobni život.
U sklopu 44. susreta uz članove Čitateljskog kluba sudjelovat će i učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina predvođeni profesoricom Hrvatskog jezika Nedom Mađarac.

U 19 sati priprema se „Live“ javljanje putem Facebook stranice Gradske knjižnice i čitaonice Slatina gdje će se čitati iz slikovnice „Slatke priče za laku noć i miran san“ čiji je nakladnik Naša djeca. Uživo će se čitati dvije priče kako bi se knjižničarke povezale i s korisnicima koji nisu u mogućnosti posjetiti Knjižnicu, a čitat će se priče „Zečja priča“ i „Spavanje kod prijatelja“.

Od 19:30 do 23 sata organizira se kviz na temu „Harry Potter“ za djecu i mladež, ali i sve ljubitelje knjiga i filmova spomenutog serijala. Nakon kviza slijedi iznenađenje.

– Ovogodišnjim obilježavanjem želimo istaknuti mnogostruki utjecaj knjiga, odnosno utjecaj čitanja na ljudsko raspoloženje, razmišljanje, zdravlje, općenito snažan „ljekovit“ utjecaj knjige na svakodnevni život čitatelja.
Također želimo potaknuti sugrađane na učlanjenje u našu knjižnicu i, najvažnije, potaknuti ih na prepuštanje ljekovitim moćima knjiga, – istaknula je v.d. ravnateljice Marija Cindrić te uputila otvoreni poziv na sudjelovanje u Noći knjige svim zainteresiranim korisnicima i sugrađanima.
(mf/Izvor: GKiČ Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button