Home / NASLOVNICA / NK Vaška pobjenik 25. Memorijalnog nogometnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć”

NK Vaška pobjenik 25. Memorijalnog nogometnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić jučer je po 25. put za redom organizirao Memorijalni nogometni turnir posvećen hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću koji je bio i član kluba.

Izaslanici HNK Grabić, Općine Sopje, članovi obitelji i prijatelji u prijepodnevnim satima položili su vijence i upaljene lampione na posljednja počivališta hrvatskih branitelja Mirka i Zorana na gradskom groblju u Slatini, te se pomolili kod križa uz kapelicu u Grabiću.

Prigodom otvorenja 25. Memorijalnog turnira ”Mirko Adžić i Zoran Joć” prisutnima su se pozdravnim riječima i riječima dobrodošlice obratili predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, turnir kojemu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak otvorio je Antonio Joć, sin Zorana Joća.

Na turniru u velikom nogometu, koji je igran na grabićkom nogometnom igralištu, nadmetale su se četiri ekipe: NK Standard Nova Šarovka, NK Vaška, HNK Grabić i NK Krapinske Toplice.
Najuspješnija je bila ekipa NK Vaška, drugi su bili nogometaši iz Krapinskih Toplica za koje je nastupio i nekadašnji igrač Dinama Željko Hohnjec član šampionske ekipe iz 1982. godine koju je tada vodio trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević, treće mjesto zauzela je ekipa NK Standard Nova Šarovka, a četvrti su bili nogometaši domaćina HNK Grabić.

Pehare i medalje, te zahvalnice i ostale nagrade uručili su načelnik Općine Sopje Berislav Androš i predsjednik HNK Grabić Nedjeljko Benko.
Najboljim golmanom turnira proglašen je igrač NK Krapinske Toplice Tomislav Strmečki, najbolji igrač turnira bio je Toni Brezović iz NK Vaška, a najbolji strijelac Mihael Omašević, također iz NK Vaška.

Najveće priznanje, ”Gerabićko srce”, ove je godine dodijeljeno predsjedniku HNK Grabić Nedjeljku Benku, a uručio mu ga je Antonio Joć.

Svoj doprinos ovom memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“, koji su istrčali utrku od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, ”Glasnici” su, uz rodbinu, odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju.

Organizator memorijala bio je HNK Grabić, dok su pokrovitelji bili Ministarstvo hrvatskih branitelja, Općina Sopje i Udruga HVIDR-a Slatina.
(df,mf/Foto: Robert Turkalj)

 

 

x

Check Also

U Slatini održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“

U Slatini je jučer održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“ koji ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org