DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICASPORTUDRUGE

NK Standard Nova Šarovka pobjednik 28. memorijalnog nogometnog turnira “Mirko Adžić i Zoran Joć”

Hrvatski nogometni klub Grabić jučer (30. srpnja) je po 28. put zaredom bio organizator Memorijalnog nogometnog turnira posvećenog hrvatskim braniteljima Mirku Adžiću i Zoranu Joću koji je ujedno bio i član kluba.
 
U prijepodnevnim satima na posljednja počivališta Mirka Adžića i Zorana Joća na gradskom groblju u Slatini cvijeće i upaljene lampione položili su Zoranov sin Antonio Joć sa suprugom, predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek, dopredsjednik kluba Ivica Marković, načelnik Općine Sopje Berislav Androš, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, predsjednik NK Standard Nova Šarovka Željko Janečić, predstavnici braniteljskih udruga te rodbina i prijatelji dvojice branitelja. Upaljeni lampioni za sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje položeni su i kod Križa mučenika na slatinskom groblju.
 
Turnir u velikom nogometu započeo je svečanim otvaranjem na nogometnom igralištu HNK Grabić, a službeno ga je otvorio Antonio Joć, dok se ekipama s nekoliko riječi obratio načelnik Općine Sopje Berislav Androš, poželjevši im sreću u natjecanju i da sve prođe bez ozljeda te neka bolja ekipa pobjedi. 
 
Na turniru su se natjecale ekipe NK Podravac Sopje, NK Standard Nova Šarovka, NK Mladost Bakić i HNK Grabić. 
 
Ove godine titulu najbolje je ponijela ekipa NK Standarda, drugo je mjesto pripalo ekipi domaćina HNK Grabić, treći su bili Bakićani, a četvrti Podravac iz Sopja. Za najboljeg igrača turnira izabran je Matko Filipović, za najboljeg golmana Tomislav Mihalić, a najbolji strijelac bio je Zdenko Lončarek. Pehare ekipama i pojedinačne nagrade uručio je Antonio Joć.
Kao i dosadašnjih godina, dodijeljena je posebna nagrada “Grabićko srce” koju je sa sobom ponio igrač i veliki prijatelj HNK Grabić Filip Marković, a uručio mu je Antonio Joć. Zahvalnice svima koji su svatko na svoj način potpomogli pri održavanju ovog, 28. po redu Memorijala “Mirko Adžić i Zoran Joć” uručio je predsjednik HNK Grabić Željko Boronjek. Usmenu zahvalu svima koji su sudjelovali na turniru te posjetiteljima, uputio je potpredsjednik kluba domaćina Ivica Marković, a čestitke organizatoru na još jednom odlično odrađenom turniru je uputio načelnik Općine Sopje Berislav Androš. 
 
Svoj doprinos Memorijalu i ove su godine dali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, koji su istrčali svoju 8. memorijalnu utrku “Mirko Adžić i Zoran Joć” od Slatine do Grabića. Prije početka utrke, “Glasnici” su uz rodbinu odali počast Zoranu Joću i Mirku Adžiću na slatinskom gradskom groblju. 
 
Nogometni turnir su sudili Ivica Vencl, Zoran Stojnović i Mato Grgurić, kojima su za to uručene medalje.
 
(nm/adf; Foto: D. Fišli, N. Križić, P. Žarković, “Glasnici istine”)
 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button