NASLOVNICASPORT

NK Slatina s brojnim pojačanjima i visokim ambicijama krenula s pripremama za novu sezonu

Nakon i više nego uspješne prošle sezone u kojoj su zauzeli visoko 3. mjesto na ljestvici 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica nogometaši NK Slatine krenuli su jučer s pripremama za novu sezonu.

Nedavno predstavljenom pokeru pojačanja (Menegati, Dumenčić, Javorović, Grljak i Dijanešić) u novoj sezoni pridružiti će se od strane sportskog direktora kluba Darka Kupresa predstavljeni Matej Šimek koji je stigao iz orahovačkog Papuka. No tu nije kraj dobrim vijestima za sve navijače i simpatizere slatinskog nogometnog kluba. U godini kada NK Slatina obilježava 100 godina postojanja klubu je svoju vjernost obećao i Milan Prlić, povratnik iz Pitomače, čijim potpisom obrana NK Slatine poprima novu dozu sigurnosti i ozbiljnosti.

Okupljene igrače uvodno je pozdravio dopredsjednik kluba Miran Janečić:

– Želim dobrodošlicu svim novo pristiglim igračima u klub. Nakon prošlosezonskog odličnog rezultata, za novu sezonu smo se pojačali. Imali smo mogućnost ući u treći ligu, ali je nismo iskoristili smatrajući da nam je i ove sezone mjesto u postojećem rangu natjecanja. I ove sezone od vas ćemo tražiti „kemiju“ i zajedništvo unutar ekipe, upravo one kvalitete koje su prošle sezone i rezultirale činjenicom da je sezona završena bez poraza na domaćem terenu.

– Naša svlačionica pršti od kvalitete. Imat ću slatke brige prilikom sastavljanja momčadi, ali ne smijemo biti prepotentni i reći sad ćemo sigurno osvojiti naslov prvaka. Ako nam se pruži prilika, mi ćemo je iskoristiti. Za uspjeh ćemo morati biti klapa u svlačionici i na terenu. Pola lige su nove ekipe, pa ne znamo koje su njihove kvalitete i snaga. Tu je i druga momčad koprivničkog Slaven Belupa koja ima trećeligaške ambicije – remizirao je svoje dojmove s početka priprema trener Damir Pemper.

Igrače su pozdravili sportski direktor Darko Kupres i tajnik Ilija Nikolić. Standardno, pripreme koje će postaviti temelje za iduću sezonu biti će organizirane u tri faze aerobna, anaerobna i tehničko-taktička. Konkurencija je u ovoj sezoni izuzetno jaka i svaki igrač će se morati dodatno potruditi, da se izbori za mjesto u sastavu. Za to će imati priliku u pripremnim utakmicama. Redom su to nastup na turniru u Kozicama, utakmica sa Slavonijom iz Sladojevaca, susret s hrvatskom reprezentacijom U 17, koja se igra povodom stogodišnjice kluba. Odigrat će se i utakmice s Podravcem iz Virja i orahovačkim Papukom.

U zaključku, ne preostaje nam ništa drugo nego pozvati vjernu slatinsku publiku da u što većem broju pohodi stadion Antuna Tone Butorca i svojim navijanjem pruži podršku u zadnjih popriličan broj godina nikad jačoj ekipi NK Slatine. Ne sumnjamo da će razloga za potrošiti dlanove biti i više nego prošle sezone.  (Tekst i foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button