DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Nikolina Tomić i dalje na čelu jedinog foto-video kluba u Virovitičko-podravskoj županiji

Jučer (četvrtak) je u prostoru EPIcentra Sequoia održana redovna skupština Foto-video kluba Slatina koja je ovoga puta bila i izborna, a za vodstvo kluba ponovno su izabrana poznata lica koja već dugi niz godina uspješno vode ovaj klub.

Skupština je otvorena kratkim desetominutnim video prilogom koji je prisutne članove podsjetio na pregršt radionica i organiziranih događaja koje su ostvarili tijekom svog šesnaestogodišnjeg rada. Ova donedavno u potpunosti ženska ekipa jedinog foto-video kluba na području Virovitičko-podravske županije može se pohvaliti zavidnim rezultatima svoga rada i uspjeha. Nadaju se kako će svojim fotografijama budućim generacijama dočarati Slatinu i njezine promjene, ali i ljepote drugih krajeva naše domovine koje su zabilježile svojim foto objektivom.

Nakon kratkog prigodnog govora, izvješće o radu u protekloj godini podnijela je Nikolina Tomić koja je ponovno izabrana za predsjednicu, dok je Lareta Žubrinić izabrana za dopredsjednicu, a Ivana Kanski za tajnicu.

Ponosni smo što smo kao klub kontinuirano prisutni i aktivni od 2007. godine, što svjedoči o predanosti naših članova. Otvoreni smo za nove članove i ideje te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem entuzijastičnom timu – rekla je predsjednica kluba Nikolina Tomić.

Poseban govor održao je inicijator osnivanja Foto-video kluba Slatina i dugogodišnji član Željko Juras koji se s nostalgijom prisjetio početaka ove udruge kojoj je od njenog nastanka jedan od ciljeva bio okupiti zaljubljenike u fotografiju našega područja.

Rečenicom: “Ništa ne budi takvu tugu i sjetu kao gledanje starih fotografija” zaključio je svoj govor nagovijestivši kako se zbog zdravstvenih razloga više ne planira baviti ovom vrstom vizualne umjetnosti te da fotoaparat prepušta mlađim naraštajima.

(Tekst i foto: Nikolina Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button