DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Niko Grubač donio novo zlato svom Shorinji kempu

U  Zagrebu je ovog vikenda održan veliki međunarodni turnir u graplingu imena Zagreb open grappling tournament, a na njemu su nastupila i tri mlada predstavnika kluba Shorinji kempo.

Onaj od koga se najviše očekivalo Niko Grubač u potpunosti je opravdao očekivanja. Naime ovaj mladi svestrani borac ujedno odnedavna i juniorski prvak Hrvatske u ovom sportu i na ovom je turniru otišao do prvog mjesta i zlatne medalje. U njegovoj kategoriji do 62. kilograma juniorske konkurencije (U-20) prijavilo se tri borca i svatko se borio protiv svakoga. Tako je Grubač prvo na bodove svladao Krešu Vrgoča člana Borilačkog sportskog kluba Pancration, a zatim na siti način i Patrika Palatinuša člana kluba  Svarog MMA Zagreb.

Vatreno krštenje odnosno prve uopće natjecateljske borbe imala su na Zagreb openu još dva člana slatinskog Shorinji kempa. Tako se Ivan Rončević borio u juniorskoj konkurenciji kategorije do 84 kilograma. U jakoj konkurenciji 9 mladih graplera Ivan je poražen u prvom kolu od strane Marka Cetine člana Teama Pantera. S tom jednom borbom svoj nastup okončao je na diobi 7.mjesta.

Dvije borbe i dva poraza u svom prvom nastupu upisao je Filip Halužan u juniorskoj konkurenciji kategorije do 77 kilograma. I on je svoj nastup u Zagrebu okončao na diobi 7. mjesta. S obzirom da je trener Dražen Perković bio primoran izostati umjesto njega kao pomoć u kutu dečkima  pri borbama uskočio je Tin Makitan trener JJK Gladius.

Zagreb open održao se na Kineziološkom fakultetu, a organizirali su ga HK Trešnjevka i Hrvatska akademska sportska udruga SUBOS u suradnji sa Hrvatskim hrvačkim savezom i Hrvatskim grappling savezom.

A novo zlato Nike Grubača u slatinskom su klubu proslavili – radno (?!). Naime već danas su svi članovi zajedno sa svojim trenerom u svom prostoru prionuli poslu postavljanja vreće za udaranje koja će itekako dobro poslužiti za trening poboljšanja kondicijskih sposobnosti.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button