DOGAĐANJANASLOVNICA

Ni četvrti pokušaj održavanja 6. sjednice slatinskog Gradskog vijeća nije uspio – Novi izbori pred vratima

Za danas zakazan nastavak rada 6. sjednice Gradskog vijeća Grada Slatine ponovno je prekinut odmah na početku zbog nedostatka kvoruma.  

Naime, sjednici kojom je predsjedavala zamjenica predsjednika Gradskog Vijeća Tamara Palčić, uz gradonačelnika Denisa Ostrošića, njegovog zamjenika Iliju Nikolića, gradske pročelnike Krunoslava Šaraboka i Marina Kokorića sa suradnicima i predstavnike gradskih institucija, odazvala su se tek četiri gradska vijećnika, odnosno Nikolina Tomić i Snježana Žilavi te već spomenuta Tamara Palčić iz redova Domovinskog pokreta i Dario Vrbaslija iz Kluba vijećnika SDP-Fokus.
Svoj su izostanak službeno opravdali predsjednik slatinskog Gradskog vijeća Damir Jakšić te gradske vijećnice iz Kluba vijećnika SDP-Fokus Ksenija Plantak, Sanja Mrzljak Jovanić i Martina Tepeš, dok vijećnici iz Kluba vijećnika HDZ-HSLS svoj nedolazak nisu opravdali.

Nakon prekida sjednice potpredsjednica slatinskog Gradskog vijeća Tamara Palčić istaknula je kako će u suglasnosti s predsjednikom Damirom Jakšićem uputiti pismeni prijedlog gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću da podnese zahtjev prema Ministarstvu pravosuđa i uprave za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Slatine kako bi se mogli raspisati novi lokalni izbori za Gradsko vijeće s obzirom na ovu bezizglednu situaciju koja traje već predugo, a što, kako je rekla, nije dobro ni za grad ni za građane.

Netom nakon prekida rada 6. sjednice slatinskog Gradskog vijeća po četvrti put, kratkom izjavom prisutnim se novinarima obratio i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.

– Da potpredsjednica Palčić nije danas najavila prijedlog za raspuštanjem slatinskog Gradskog vijeća, ja bih to svakako učinio s obzirom da imamo 25 točaka dnevnog reda na čekanju, imamo gotovo sedam mjeseci nefunkcioniranja Gradskog vijeća jer pokušaji dogovora između koalicijskih partnera, odnosno opozicije i zapravo svih onih koji su unutar Gradskog vijeća očito nisu uspjeli. Nitko s nikim ne komunicira, niti razgovara i na žalost ne može se napraviti većina u Vijeću gdje bismo onda mogli raditi koliko toliko normalno.
Ovo je dakle nenormalna situacija i mi ćemo do kraja tjedna poslati zahtjev prema Ministarstvu pravosuđa i uprave za raspuštanje Gradskog vijeća Grada Slatine. Nadam se da će nakon toga vrlo brzo biti sazvani novi lokalni izbori za Gradsko vijeće i da ćemo konačno dobiti jednu pravu većinu jer ja već drugi mandat imam problem s većinom u Vijeću. Što bismo tek napravili kad bismo imali raspoređene vijećnike za, prije svega ono što treba grad, a ne za, mogao bih reći nekakve svoje privatne probitke, – izjavio je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button