DOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICASLATINSKO LJETO

Neumorna Cecilija razgalila i staro i mlado

Iz tjedna u tjedan, iz nedjelje u nedjelju, Slatinsko ljeto ruši sve rekorde. Iako neslužbeno, zasnovano na posve subjektivnom dojmu, jučerašnji koncert Cecilije srušio je sve dosadašnje rekorde s naglaskom na onaj što se tiče posjećenosti.

Još za dana, prostor oko fontane počeo se popunjavati i starim i mladim. Mjesta u kafićima bilo je samo za one najbrže, koji su omiljenu pjevačicu i voditeljicu željeli dočekati među prvima. Nešto poslije 20 sati na binu su izašli mladi dečki imena Žitna polja krenuvši sa zagrijavanjem publike koja je željno iščekivala dolazak omiljene Slavonke.  Iako su dečki odlično odrađivali svoj dio posla, sa svakom minutom nestrpljenje što Cecilije još nema bilo je sve veće, a kada je konačno glavna zvijezda koncerta utrčala na pozornicu započeo je još jedan do sada s obzirom na cjelokupni dojam najbolji koncert Slatinskog ljeta. Što zbog simpatične neumorne pjevačice, ali i sjajne zabavljačice Cecilije, što zbog odlično pogođenih melodija vlastitog hit repertoara i ostalih, kako ih je i sama Cecilija najavila, isključivo veselih pozitivnih pjesama hrvatske glazbene scene, što zbog neopisive atmosfere stvorene u sinergiji Cecilijinog vedrog duha i više nego iskrenim vibracijama odašiljanim od strane sjajne slatinske publike.

Priča o malom kašnjenju pjevačice prema nekim izvorima mogla bi ući i u malu urbanu legendu. Naime, gužva na slatinskoj glavnoj prometnici uzrokovana koncertom bila je tolika da je pjevačica sa svojim timom zaglavila u ovećoj koloni vozila. Pitanje je koliko bi publika još čekala da u pomoć nisu uskočili djelatnici policije ljubazno provevši goste okolnim ulicama do centralnog trga kako bi posjetitelji dobili dugo najavljivani koncert ove sjajne pjevačice.

Priču o koncertu, koji je zahvaljujući Cecilijinoj neiscrpnoj energiji i više nego odličnom raspoloženju publike potrajao gotovo sve do ponoći,  privest ćemo kraju informacijom o još jednom srdačnom susretu Cecilije i malih, ali i onih nešto godinama no ne i duhom starijih obožavatelja, koji je još dugo potrajao pokraj bine za vrijeme zajedničkog fotografiranja. Osim ”pjevača”, i  ”plesači” su tada došli na svoje. Naime dok je trajao ovaj susret dečki Žitnog polja još su malo pojačali ritam, a oko fontane  formiralo se veselo i više nego razigrano kolo posjetitelja koji su imali energije uživati još malo u ovoj večeri za pamćenje Slatinskog ljeta.

dj

Foto: Damir Jukić


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button