NASLOVNICASPORT

Nesportski lakat odnio medalju članovima ŠSD Slatine

Brojna ekspedicija, od čak 12 učenika, odnosno tri ekipe koje su slavile na županijskom prvenstvu, sportskog društva Slatina Osnovne škole  Eugena Kumičića bila je u Poreču gdje se održavalo dvodnevno državno prvenstvo školskih sportskih društava u krosu. Kros ekipe Školskog sportskog društva Slatina i na državnom su prvenstvu vodili profesori tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Medvedović i Borivoje Kocić, a s njima je bio i profesor Nikola Marjanović.

Na državnom prvenstvu okupili su se pobjedničke ekipe svih županijskih školskih natjecanja. Tako su se u konkurenciji 21. ekipe našle i tri ekipe slatinskog sportskog društva. Ona dječaka  5. i 6. razreda,  zatim djevojčica iste uzrasne dobi, i ekipa dječaka  7. i 8. razreda.

U konkurenciji 84 natjecatelja utrke  dječaka 5. i 6. razreda na 1 000 metara Benjamin Mudri bio je 9., Matija Pohiba 13., Silvio Mumlek 52., a Antonio Pipić 53. Ti dosezi u ukupnom zbroju bili su dovoljni za ekipno 7.mjesto u Hrvatskoj.

Na stazi dugoj 800 metara za djevojčice 5. i 6.razreda Tanita Šantalab bila je 23., Patricija Zlatunić 35., Tea Halužan, inače učenica 4.razreda, bila je 49., a Ivona Mijatović 52. U ukupnom poretku ove su djevojčice zauzele 12.mjesto.

Najdužu dionicu od 1 200 metara trčali su osnovnoškolci 7. i  8. razreda, Marin Zdelar, David Jakišić, Nenad Gvojić i Luka Jurišić, koje je, kako navodi profesor Kocić, samo nesportsko ponašanje pojedinih aktera utrke udaljilo od sigurnog pobjedničkog postolja pa možda čak i od osvajanja zlatne medalje. Ovako je navedena ekipa, na žalost, ostala tek korak kratka do osvajanja trećeg mjesta i natjecanje je završila na četvrtom mjestu. Sjajan je bio Nenad Gvojić završivši utrku na 4.mjestu, Zdelar je bio također visoko plasiran na 9.mjestu, a David Jakišić, koji je tijekom utrke držao plasman oko 20-og mjesta dovoljan i za titulu slatinskim trkačima, na koncu nakon mučkog udaranja u stomak laktom od strane nepoznatog učenika i posljedičnog rušenja od siline udarca i bolova, za njega ovu nesretnu utrku završava na 46.mjestu. Luka Jurišić uz zdravstvene je probleme stigao na cilj 65.

Bez obzira na sve peripetije, teške i zahtjevne staze, te spomenuto nesportsko ponašanje zabilježeno ne samo kod najstarijih dječaka, već i u utrci mlađih dječaka, voditelji slatinskih trkača zadovoljni su nastupom svih selekcija, samo ostat će žal za medaljom kod najstarije selekcije  s obzirom na sve ono što se odvijalo tijekom ‘’prljavih’’ 1 200 metara navedene utrke. (dj / Foto: ŠSD Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button