NASLOVNICASPORT

Nedelišće prvo Slatini čestitalo rođendan

Ove godine NK Slatina obilježava 100 godina postojanja, a upravo je današnjom prijateljskom utakmicom između slavljenika Slatine i gostiju iz Nedelišća na neki način počelo službeno obilježavanje ovog velikog jubileja. Osim današnjeg gostovanja Nedelišća, nekadašnjeg ljutog takmaca Slatine iz natjecanja treće lige, a danas kluba iz vrha četvrte lige skupine Čakovec-Varaždin, slavljenicima su za sada pozitivne signale odaslali i iz prvoligaša Dinama i Osijeka, tako da će i ovi veliki hrvatski klubovi kao i njihove mlađe selekcije tijekom ove godine doći u Slatinu odigrati prijateljske susrete te na taj način čestitati domaćinima ovu veliku okruglu godišnjicu. Također u Slatini bi trebala gostovati i U-17 reprezentacija Hrvatske.

A što se tiče današnjeg susreta, inače jedne svojevrsne generalke za skori nastavak prvenstva, gosti su se solidno popunjenoj tribini slatinskog stadiona predstavili kao izuzetno ozbiljna ekipa s izrazitom brzom tečnom igrom na koju domaćini u prvom dijelu nisu imali nikakvog odgovora. Takvu su igru i naplatili s dva laka komada u slatinskoj mreži. Nakon što je Radonjić na samom početku spriječio najgore dobrom intervencijom i on je bio nemoćan nakon lijepe akcije gostiju i neuspješne offside zamke Slatine u kojoj je rutinirano jednu povratnu loptu iza njegovih leđa pospremio Silva Lima Rodrigo jedan od dva Brazilca u dresu Nedelišća. Prste kod drugog gola imao je zemljak mu s drugog krila, opasni Caio Vinicius Santana de Freitas, isprativši akciju kada je slatinski vratar kratko odbio dobar udarac izvana, a isti dva puta uporno pucao iskosa, da bi kod treće odbijene lopte već mu u pomoć stigao iskusni Vizinger mirno pogodivši gotovo nebranjenu mrežu. U nastavku Slatina je ipak došla do zraka, a s obzirom na viđeno u prvom dijelu bilo je teško očekivati da gosti mogu ponoviti gotovo savršenu igru iz prvog dijela. Tako je Slatina smanjila preko Jendrašića sigurnim udarcem s bijele točke nakon penala kojeg je izborio Kupres. Gosti su u drugom poluvremenu imali tek jednu poštenu prigodu, a istu je lijepo skinuo mladi Tunić dok s druge strane, rezervni vratar 17-godišnji Silvio Jovan stigao se nekoliko puta istaknuti  odličnim čitanjem igre odnosno pravovremenim istrčavanjima spriječivši tako domaćine u naumu da dođu barem do izjednačenja.

Inače prije samog susreta stoti rođendan domaćinima je čestitao Ivica Mihalić predsjednik NK Nedelišća uručivši pri tom prigodan poklon predsjedniku slatinskog kluba Vladi Međumurcu. Očekivano na visini zadatka bio je renomirani sudac Loparac, no svakako valja pohvaliti i silom prilika duet mahača za ovu utakmicu  Prlić- Vilk koji su svoj zadatak  također odradili bez greške.  Po završetku susreta svi akteri pošli su na zajedničko druženje uz večeru.

SLATINA Stadion Antuna Tone Butorca. Gledatelja: 100. Sudac: Goran Loparac (Sladojevci). Pomoćnici: Prlić (Bakić) i Vilk (Slatina). Strijelci: 0:1 – Lima (15), 0:2 – Vizinger (30), 1:2 – Jendrašić (57-11m.)

SLATINA: Radonjić, Petrinjak, Jozić, Vurdelja, A.Šaponja, Pecolaj,  Kupres, Šantavec, Jendrašić, Hodak, Potočki (još su igrali: Tunić, Hrgetić, S.Šaponja, Brozović). Trener: Damir Pemper

NEDELIŠĆE: Kocijan, Jagec, Vibovec, Šemper, Capan, Slunjski, Mesarić, Vinicius, Lima, Vizinger, Jurak (još su igrali: Vrček, Novak, Marciuš, Kolak, Jovan). Trener: Dejan Slunjski.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button