DOGAĐANJA

Ne propustite uzbudljivu, pretposljednju epizodu Zova divljine i šumski dom Dubravke Maroje u Istri

U šumi je otkrila da je sama sebi sjajno društvo, da su njezini najdublji strahovi bili naučeni, a ne urođeni i da svatko od nas može uzeti svoj život u svoje ruke - ako to zaista želi

U protekle su nas četiri epizode protagonisti ZOVA DIVLJINE svakoga utorka puštali u svoj mir i dom te podijelili s nama i voditeljem Danielom Lackom svoje poglede na život. Vjerujemo da su njihove duboke osobne priče mnoge potaknule na razmišljanje o životu, vrijednostima i prioritetima. Pretposljednja, peta epizoda nas vodi u mističnu šumu pored istarskih Bala, gdje je svoj šumski kutak, kućicu od 24 m2, pronašla Dubravka Maroja, Buba.

Buba ima 65 godina, a ovamo je došla prije desetak godina slijedeći zov svoje duše. Cijeli svoj radni vijek provela je u Zagrebu, vodila uspješnu tvrtku i živjela „normalnim“ obiteljskim životom. Naoko je imala sve, ali nije imala sebe, kaže. Počela je sanjati o malenoj kući u prirodi, a igrom slučaja je došla u Bale i saznala da se prodaje drvena kućica u kojoj sada živi. Nije razmišljala ni minute, znala je da je to to. Kao gradskoj curi, nije joj uvijek bilo lako, nije imala nikakvo predznanje za ovakav život. Ali, uz pomoć prijatelja, puno strpljenja i spremnosti na učenje na vlastitim greškama, sve je praktične aspekte života u šumi zapravo brzo savladala. Novac joj također nije problem. Ovakvim skromnim načinom života troši svega oko 150 eura mjesečno!

U posjeti Bubi, Daniel Lacko pokušat će joj pomoći u njezinu svakodnevnom životu: sakupljanju samoniklog jestivog bilja i drva za ogrjev, izgradnji šumske gredice i ljetne kuhinje, kao i ostalim poslovima kojih u životu u šumi nikad ne nedostaje. Ali, više od svega, pokušat će dokučiti koji su sve izazovi pred osobom koja se, poput ove hrabre žene odluči na tako veliku životnu promjenu, kako se Buba s tim izazovima nosi te iz njih izrasta sve snažnija i sretnija. Koliko je malo potrebno za pravu sreću i kako to priroda daje sve čim joj pružite ruku, otkrijte u petoj epizodi Zova divljine, u utorak, 12. prosinca na HTV 1, u 20:45.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button