DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALORADIO EMISIJE

Ne odustajte!

Dana 25.2. u poslijepodnevnom programu Radija Slatine imali smo doista posebnu emisiju, s posebnom gošćom. Tajana Dorić, mlada i hrabra žena, porijeklom iz Voćina, sa stalnom adresom u Zagrebu, zbog nas je uzela dan godišnjeg odmora i došla nam u emisiju.

Došla je otvoreno progovoriti o svojoj borbi s karcinomom, ali istodobno dati i podršku ostalim ženama i prenijeti pozitivnu energiju svima da “Ne odustaju!”.

Prije dvije godine joj je dijagnosticiran karcinom dojke i to u najgore vrijeme, vrijeme potresa u Zagrebu i pandemije koronavirusa. U sekundi joj se srušio svijet. Uz podršku najbližih i uz vlastitu ogromnu volju za životom, uspjela je ostati pozitivna, jaka, hrabra i nastaviti život s rakom koja, kako Tajana kaže, nikada ne prestaje. 

Otvoreno je progovorila o svojoj bolesti, uključila se u udrugu “Nismo same” i stekla gomilu prijateljica koje su jedne drugima podrška i koje pomažu ostalim ženama. Kroz rad udruge konstantno se pokreću kampanje i aktivnosti za pomoć ženama oboljelima od karcinoma. “Sve za nju” pruža psihološku pomoć ženama oboljelima od karcinoma. Udruga “Nismo same” prikuplja sredstva koja omogućuju besplatan prijevoz na kemoterapiju. Projekt “Žene za žene” osposobljava i zapošljava nezaposlene žene da pomažu oboljelim ženama u kući, da budu pratnja pri odlasku na liječenje i ostalo. “Vrijeme je” – javnozdravstvena kampanja koja je predstavljena 20. siječnja kojom se želi potaknuti provedba Nacionalnog strateškog okvira protiv raka sa kojim se kasni punih godinu dana tijekom kojih je od raka u Hrvatskoj umrla 15.637 osoba, odnosno 20% više od europskog prosjeka.

Konferencija je održana na Trgu Josipa bana Jelačića, simbolično, 5 minuta do 12 sati. Ispod velikog sata je stavljen mjerač koji mjeri da u Hrvatskoj svakoga dana umre 39 osoba.

Dotakle smo se i teme snimanja spota za pjesmu “Ne odustajem” koju je Zlatan Stipišić Gibonni u suradnji sa Nikšom Bratošom prilagodio Udruzi “Nismo same”.

– Utisci sa snimanja su fenomenalni i posebni. Kad vidite žene koje su teško bolesne, kako sa srcem pjevaju, plešu i blistaju, prekrasan osjećaj koji se ne može opisati, – rekla je Tajana.

Također smo najavile predstojeću tribinu povodom Dana narcisa koja će se održati krajem ožujka u organizaciji Zajednice žena Katarina Zrinski, gdje će Tajana Dorić također gostovati.

Unatoč teškoj temi, razgovor s našom gošćom Tajanom Dorić  je bio pun ljubavi, pozitivne energije i jakih emocija.

Na kraju je svim ženama poručila: “Budite hrabre, budite otvorene, volite sebe, pomažite sebi i drugima i nikada NE ODUSTAJTE! jer imati rak nije sramota.”

Zahvaljujemo joj u ime svih žena što je sa nama podijelila svoju priču.

Ratka Turk i Zvonko Štimac – Dj None

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button