DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICAPOLITIKA

Nastavno na situaciju s poskupljenjem prikupljanja otpada s priopćenjem za javnost oglasio se Klub vijećnika SDP – Fokus

Nastavno na situaciju s poskupljenjem prikupljanja otpada s priopćenjem za javnost oglasio se Klub vijećnika SDP – Fokus.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Poštovani sugrađani,

javnosti i gradskim vijećnicima obratio se direktor Slatina koma kao i djelatnici, ali direktor se nije obraćao kad je trebalo u zakonskom roku donijeti Odluku vezanu za cijenu prikupljanja otpada. Zakon o gospodarenju otpadom stupio je na snagu u srpnju 2021.g. i bilo je potrebno sve uskladiti u roku 6 mjeseci. Sad je 2023.g. Dvije godine se čeka! Zašto?! Tko je odgovoran za ovakvu situaciju?!

Gradsko vijeće nije se moglo sastati 8 mjeseci zbog predsjednika Vijeća, Jakšića, iz Domovinskog pokreta.

Kao vijećnici Kluba SDP – Fokus predlažemo maksimalno povećanje fiksne cijene od 2 € u omjeru 50:50 (pola Grad, pola građani), dok je gradonačelnikov i prijedlog DP-a  poskupljenje na teret građana i to 100% (fiksno 60 + PDV).

Mi na to ne pristajemo. Gradonačelnik tvrdi da je razgovarao s građanima i da se s tim građani slažu. Slatinčani, slažete li se da odvoz otpada poskupi za 100%?

Vijećnici donose odluku o poskupljenju fiksne cijene koju plaćamo svi, a varijabilni dio građanima određuje gradonačelnik. Ne znamo koliki će to biti iznos za sve nas.

PREDLAŽEMO REFERENDUM jer je ovo vrlo važna odluka i prevelik iznos poskupljenja za naše sugrađane te ne želimo biti krivi za loše odluke bivšeg predsjednika Gradskog vijeća, Jakšića, gradonačelnika Ostrošića i lošeg upravljanja tvrtkom Slatina kom.

Sad mi javno postavljamo pitanje:  KOLIKO ĆE RASTI PLAĆA DJELATNICIMA SLATINA KOMA UKOLIKO PORASTE CIJENA ODVOZA OTPADA? Za 100% ili bilo koji postotak? Što direktor i gradonačelnik nude djelatnicima?

Molimo direktorovu analizu i računicu jer to nije predstavio javnosti. Gradonačelnik nije bio ni na jednom Međustranačkom vijeću, nije se sastao ni s vijećnicima ni s djelatnicima Slatina koma. Kakav je to odnos prema svima nama?!

Javno, kao predstavnici građana u Gradskom vijeću, jer ste nas VI izabrali, iskazujemo potporu djelatnicima jer nisu krivi što su se našli u ovoj situaciji, ali isto tako, nisu krivi ni građani za loše upravljanje Gradom, gradskim tvrtkama i ustanovama. Štitit ćemo i dalje interese svih nas.”

Klub vijećnika SDP – FOKUS

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button