DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Nastavnice Iva Vilček i Ivana Strupar na tečaju „We are all special” u Grčkoj

Nastavnica Engleskog jezika Iva Vilček i nastavnica Hrvatskog jezika Ivana Strupar  u organizaciji „Europass Teacher Academy sudjelovale su na tečaju “We are all special” održanom u Ateni, glavnom gradu Grčke, u sklopu  Erasmus projekta “Learning 4life” kojeg provodi Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina.

Tečaj je trajao od 25. do 30. ožujka 2024. godine, a okosnicu tečaja činila je inkluzija učenika s posebnim potrebama u nastavu.

Tečaj je bio iznimno sadržajan i poticajan, a može se sažeti u nekoliko sastavnica:

  • dijagnosticiranje učenika s poteškoćama,
  • kategorizacija poteškoća
  • identificiranje prepreka i načina postizanja inkluzije učenika s teškoćama
  • poremećaji iz spektra autizma (karakteristike autističnih učenika, načini pružanja podrške kroz različite metode u učenju i poučavanju)
  • poremećaj pažnje (načini i metode pristupa učenicima s poremećajem pažnje)
  • načini prilagodbe sadržaja učenicima s teškoćama te vrste prilagodbe nastavnih programa.

Po završetku tečaja, na kojima su sudjelovali polaznici iz Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Poljske, Njemačke i Hrvatske,  svim polaznicima dodijeljeni su certifikati za sudjelovanje.

Sudjelovanje nastavnica Ive Vilček i Ivane Strupar iz Osnovne škole Eugena Kumičića Slatina na tečaju “We are all special”  predstavlja značajan doprinos školi kojim se povećava stručnost i promiče inkluzivno obrazovanje  uporabom znanja  različitih metoda i načina pružanja podrške učenicima s posebnim potrebama koja su stečena na ovome tečaju.

(tks/Izvor:OŠ Eugena Kumičića,  Ivana Strupar, nastavnica Hrvatskog jezika)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button