Home / DAN GRADA SLATINE / Nastavljena tradicija održavanja likovnih kolonija

Nastavljena tradicija održavanja likovnih kolonija

Povodom Dana grada Slatine SLIK- slatinski likovni klub i ove godine je  organizirao  likovnu koloniju  koja je u subotu 26. kolovoza održana u prostorima poduzeća Jošavac d.o.o. u Slatini.

I ove godine okupilo se pedesetak  gostiju slikara i umjetnika pristiglih iz 13 hrvatskih gradova. Time se nastavila tradicija  gdje članovi kluba i  gosti iz ostalih hrvatskih likovnih klubova  već godinama surađuju i putuju jedni drugima na susrete odnosno likovne kolonije.

Okupljene slikare pozdravili su i poželjeli im uspješnu likovnu koloniju  gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić, predsjedni Gradskog vijeća Grada Slatine Dario Vrbaslija i direktorica Turističke zajednice grada Slatine Vanja Lazić.

Tema likovne kolonije bila je slobodna no neki su odlučili koristiti motiv Slatine na svojim radovima. Radovi s kolonije završit će u fundusu Slatinskog likovnog kluba, a neke će slike, već uobičajenom praksom slatinskih likovnjaka, biti donirane za potrebe humanitarnih akcija.

x

Check Also

U Slatini održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“

U Slatini je jučer održan Domaći interdisciplinarni znanstveno-stručni skup „Podravska Slatina u Domovinskome ratu“ koji ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org