DOGAĐANJANASLOVNICA

Nastavljaju se radovi na uređenju gradskog groblja u Slatini

Gradska tvrtka Slatina kom d.o.o. nastavlja s planskim uređenjem gradskog groblja u Slatini u sklopu kojega je prošle godine ugrađeno novo ozvučenje na mrtvačnici, te je izgrađeno nekoliko novih staza i parkiralište na ulazu u groblje.

Uz redovito održavanje groblja, ovoga ljeta djelatnici Slatina koma odradili su pripremne radove za izgradnju još nekoliko dodatnih staza na proširenom, Novom dijelu groblja, u sektoru N duljine oko 80 metara.

Prilikom obilaska gradilišta direktor Slatina koma Sanjin Hmelik pojasnio je gradonačelniku Grada Slatine Denisu Ostrošiću i voditelju Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslavu Hessu, kako je riječ o radovima u sklopu redovnog proširenja novog dijela groblja na kojemu je izgrađen i određen broj novih grobnica. Za sada su odrađeni pripremni radovi, a samo asfaltiranje staza bit će obavljeno paralelno s radovima na asfaltiranju u okviru ostalih projekata na kojima Slatina kom trenutačno radi.

Isto tako je istaknuo kako je zbog dotrajalosti postojeće opreme u slatinskoj mrtvačnici, tvrtka Slatina kom nabavila novu dvokomornu hladnjaču bez koje osobito u ovim ljetnim mjesecima ne bi bilo moguće pružanje kvalitetnih pogrebnih usluga koje koriste građani Slatine i prigradskih naselja.

Dodao je kako je u suradnji sa slatinskom tvrtkom Modelarch d.o.o. u tijeku projektiranje kompletnog uređenja gradskog groblja u Slatini.
Na taj način groblje bi trebalo biti uređeno prema najnovijim standardima, a između ostaloga bit će sanirani sanitarni čvorovi, izgrađene dodatne staze na Novom dijelu groblja što uključuje i izgradnju novih grobnica, a u planu je i krajobrazno uređenje okoliša.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button