DOGAĐANJANASLOVNICA

Nastavljaju se preventivni sistematski pregledi branitelja u OB Virovitica

Mjesta još ima! Zainteresirani, javite se!

Nakon kratke pauze zbog godišnjih odmora, nastavlja se ciklus pregleda hrvatskih branitelja u Općoj bolnici Virovitica. Branitelji koji su se prijavili, obaviješteni su o terminima pregleda, dok bi pregled za hrvatske braniteljice trebao krenuti od 16. listopada.  
 
Pregled obuhvaća: laboratorijske pretrage (analiza krvi i urina), EKG, RTG prsnih organa, internistički pregled, UZV abdomena, UZV prostate za muškarce i ginekološki pregled za žene (uključujući UZV dojki ili mamografiju i PAPA test).
 
– Za preglede je ostalo još oko 150 mjesta te molimo branitelje da se jave na broj telefona 033/ 800 – 867, mailom: marina.kraljic@branitelji.hr ili osobno u prostorijama Područnog odjela na adresi Trg kralja Zvonimira 10/2, 33000 Virovitica – uputili su apel iz Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici.
 
Podsjećamo, Ministarstvo hrvatskih branitelja posebnu pažnju posvećuje zaštiti i očuvanju zdravlja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata programom preventivnih sistematskih pregleda, čiji su nositelji Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo zdravstva, a koji je usvojen od strane Vlade RH. Sudionici u provedbi su sve županijske i opće bolnice, kao i klinički bolnički centri s područja cijele Hrvatske te Hrvatski zavod za javno zdravstvo radi provođenja analize dobivenih podataka. Opća bolnica godinama sudjeluje u tom važnom preventivnom programu. 
 
– Na ovaj način želimo skrenuti pozornost populaciji hrvatskih branitelja na važnost ranog otkrivanja, odnosno što ranijeg početka liječenja bolesti, te motivirati hrvatske branitelje da aktivno sudjeluju u očuvanju, unaprjeđenju i kontroli svoga zdravlja – poručili su iz Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja u Virovitici.

 
(Izvor:ICV)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button