DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Nastavlja se suradnja slatinske HVIDR-e i Šumarije Slatina pri uređenju spomenika poginulih hrvatskih branitelja

Udruga HVIDR-a Slatina u suradnji s Upravom šuma Slatina nastavlja s uređenjem spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na slatinskom području.

Budući da je spomen obilježe, kod mjesta pogibije hrvatskog branitelja, pripadnika 136. slatinske brigade Zvonka Čubelića, bilo oštećeno uslijed šumskih radova pristupilo se sanaciji istog, te je popravljena ploča i ograda.

Danas su spomen obilježje obišli predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, upravitelj Šumarije Slatina Davor Dvojak, hrvatski branitelj i član Uprave Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata Hrvatskih šuma Josip Kizivat, te član Udruge HVIDR-a Slatina Ivan Butka, kako bi se uvjerili da su radovi na spomen obilježju uredno izvedeni. Tom prigodom ujedno su odali počast poginulom Zvonku polaganjem upaljenog lampiona i molitvom.

Također, navedeni su obišli i oklopno vozilo kod slatinskog prigradskog naselja Kozice te su se dogovorili o sanaciji istog.

– Kroz suradnju HVIDR-e Slatina i Šumarije Slatina nastavljamo s uređenjem spomenika našim poginulim suborcima na slatinskom području. Radnici Šumarije Slatine već dugi niz godina nam pomažu u košnji trave i uređenju okoliša kod mjesta pogibije hrvatskih branitelja, pripadnika 136. slatinske brigade, a dogovorili smo i suradnju na uređenju oklopnog vozila u Kozicama – istaknuo je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić.
(df, mf/Foto: D. Fišli)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button