DOGAĐANJANASLOVNICA

Nastavlja se intenzivna suradnja Grada Slatine i Mjesnog odbora Bakić

Nakon što je prije godinu dana u sklopu malih komunalnih akcija Grad Slatina nabavio samohodnu kosilicu te ju predao u prave ruke članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Temeljni ogranak Bakić, danas je u Bakić stigao i trimer, ovoga puta na zahtjev Mjesnog odbora Bakić.
Budući da su aktivnosti bakićkog Mjesnog odbora i TO UHDDR Bakić usko povezane na ovaj način još će im se više olakšati posao oko brige o okolišu, odnosno održavanja javnih zelenih površina u Bakiću, gdje se vodi briga o košnji parka, uređenju okoliša oko mrtvačnice, crkvenog prostor ili bilo koje druge lokacije u mjestu.

Naime, nakon ponovnog formiranja mjesnih odbora na slatinskom području u Gradskoj upravi Grada Slatine održano je niz informativnih razgovora između čelnika Grada i predstavnika mjesnih odbora na kojima se razgovaralo o planiranim aktivnostima svakog pojedinog odbora ali i različitim poteškoćama u njihovom radu. Kao i prijašnjih godina Grad Slatina će kroz Program participativnog budžetiranja ili na neki drugi način pomoći rad mjesnih odbora. Jedan od prvih koraka bila je nabava trimera za potrebe Mjesnog odbora Bakić koji je predsjedniku MO Bakić i predsjedniku TO UHDDR Bakić Ivici Pavinu uručio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić koji je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za razvoj Grada Marina Kokorića i Stručne službe Krunoslava Šaraboka obišao ovaj mjesni odbor.

– Naša je suradnja nastala na dobrim temeljima i vjerujem da će se vrlo kvalitetno nastaviti i u narednom razdoblju na obostrano zadovoljstvo. MO Bakić i TO UHDDR Bakić svakako mogu poslužiti svima za primjer jer su Bakić učinili jednim prelijepim mjestom za življenje svim mještanima., – istaknuo je gradonačelnik Ostrošić.

Prilikom primopredaje trimera predsjednik MO Bakić i predsjednik TO UHDDR Bakić Ivica Pavin zahvalio se u ime nazočnih, ali i svih ostalih članova na još jednoj potpori Grada Slatine.

– Suradnja je obostrana i vjerujem da će tako biti i ubuduće. Grad Slatina i gradonačelnik Ostrošić od prvog su nam dana na raspolaganju od samog rješavanja stambenog pitanja gdje smo uredili prostor za naš rad i odakle su krenule sve ostale ideje.

Sto puta ću ponoviti, politika je jedno, a život je drugo. Ja sam praktičan čovjek i poštujem svakoga tko želi pomoći, kako u selu, tako i gradu, pa i na državnom nivou.
Hvala puno Gradu na razumijevanju jer sada će nam biti puno lakše obavljati posao s kojim smo već intenzivno započeli ovoga proljeća, a u planu je niz radnih akcija kojima će se osim na uređenju okoliša raditi i na uređenju ostave koja će poslužiti za spremanje strojeva i ostalog radnog alata, – istaknuo je Pavin te se osim Gradu Slatini zahvalio i svojim sumještanima koji se intenzivno uključuju u radne akcije i ostale aktivnosti za dobrobit svih Bakićana.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button