NASLOVNICAŽUPANIJA

Nastavak Virovitičkog modela: Današnjim potpisivanjem sporazuma omogućuje se raspisivanje natječaja za četiri nove stipendije

Već punih 15 godina traje “Virovitički model” sufinanciranja rada Veleučilišta u Virovitici, što predstavlja iznimnu kontinuitet podrške lokalne zajednice obrazovanju i akademskom razvoju. U prostorijama Veleučilišta danas (ponedjeljak) održana je svečanost potpisivanja sporazuma koji označava nastavak provođenja ovog hvalevrijednog modela sufinanciranja.

Današnje potpisivanje sporazuma predstavlja važan trenutak za Veleučilište u Virovitici jer označava nastavak provođenja ovog jedinstvenog modela sufinanciranja rada. Ovaj model ne samo da predstavlja ponos za lokalnu zajednicu, već i pokazuje posvećenost županije, gradova i općina u podržavanju obrazovanja i akademskog napretka.

Kroz ovu suradnju, Veleučilište ostvaruje svoje ciljeve, a današnjim potpisivanjem sporazuma omogućit će se raspisivanje natječaja za četiri nove stipendije. Ovim stipendijama će se stopostotno financirati doktorski studiji za nastavnike i asistente koji još nisu stekli titulu doktora znanosti. Ova inicijativa omogućuje specijalizaciju u području društvenih, tehničkih ili humanističkih znanosti, što doprinosi podizanju kvalitete obrazovanja i rada na Veleučilištu.
 

IMG_63001

 
Dekan virovitičkog Veleučilišta Dejan Tubić ovom prilikom naglasio je rast broja zaposlenih i napore u poboljšanju obrazovnih programa i studijskih uvjeta.

– U protekle dvije godine, Veleučilište je značajno proširilo svoje osoblje s osam novih zaposlenika, što uključuje asistente, predavače i više predavače iz različitih područja znanosti. Također, postignut je značajan napredak u financijskom smislu, jer više nema zaposlenika na prihod. Ova ušteda omogućila je donošenje pravilnika o nagrađivanju izvrsnosti u izdavačkoj djelatnosti, potičući kolege na objavljivanje visokokvalitetnih radova i knjiga. Dodatno, prošle godine je otvoren studentski servis, što upotpunjuje misiju Veleučilišta da znanje i resursi budu dostupni svim studentima. Također, kontinuirano se ulaže u različite konferencije i stručna obrazovanja kako bi se održala konkurentnost Veleučilišta – rekao je dekan.

Istaknuo je i rast broja upisanih studenata u odnosu na prošlu godinu te analizu zapošljivosti koja pokazuje visoku konkurentnost virovitičkih studenata na tržištu rada, zahvaljujući suradnji s lokalnom i regionalnom samoupravom.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović istaknuo je Virovitički model suradnje kao ključni čimbenik uspjeha Veleučilišta, gdje svaki grad, općina i županija sudjeluje u sufinanciranju.

IMG_63221

– Vjerujem da je upravo ovakva podrška doprinijela transformaciji naše Visoke škole u Veleučilište s preko 40 zaposlenih i nekoliko stotina studenata. Na području grada Virovitice izgrađen je pravi mali kampus koji uključuje studenski dom, restoran, Tehnološko inovacijski centar te sportsku dvoranu Viroexpo. Ovaj kampus pruža optimalne uvjete za obrazovanje i može biti na dobrobit svih naših studenata. Nadam se da će oni koji završe doktorske studije ostati ovdje na Veleučilištu, a studenti nakon diplomiranja pronaći zaposlenje na području naše županije. Nastavimo zajednički graditi bolju budućnost kroz obrazovanje i suradnju – rekao je župan Andrović.

Jedna od stipendistica Danijela Vakanjac istaknula je važnost daljnjeg obrazovanja na višoj akademskoj razini, posebno putem stipendije za doktorat.

IMG_63181

– Doktorat nam omogućuje da se posvetimo svojim akademskim interesima i ostvarimo svoje profesionalne ciljeve, što predstavlja investiciju ne samo u našu budućnost, već i u budućnost Veleučilišta. Kroz daljnji razvoj nastavnih kadrova, Veleučilište dobiva novi impuls za doprinos akademskoj izvrsnosti. Ovim putem želim istaknuti zahvalnost, kako u svoje ime, tako i u ime našeg Veleučilišta, što imamo priliku za ovaj napredak i razvoj, omogućujući nam da i dalje doprinosimo široj akademskoj zajednici – istaknula je D. Vakanjac, nastavnica ekonomskih predmeta i voditeljica Centra za međunarodnu suradnju.

Božidar Jaković nedavno je doktorirao na fakultetu i Opatiji koristeći stipendiju koju je dobio od virovitičkog Veleučilišta. Naglasio je važnost doktorata u osobnom usavršavanju i stjecanju najnovijih znanja, koju potom prenosi svojim studentima.

IMG_6319

– Takva znanja, koja su dostupna i na drugim sveučilištima poput Osijeka, Zagreba, pa čak i izvan Hrvatske u gradovima poput Berlina, omogućuju našim studentima da budu konkurentni na tržištu rada. Ponosan sam što mogu prenijeti najnovija dostignuća u svom području i što naši studenti imaju priliku postati stručnjaci koji će se istaknuti u svojim karijerama – rekao je B. Jaković, pročelnik Odjela za turizam i viši predavač kolegija održivog razvoja turizma te turizma u zaštićenim područjima.

(icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button