NASLOVNICAOPĆINESPORT

Naslov prvaka za 90. obljetnicu kluba: Zrinski iz Nove Bukovice nakon pet sezona ponovno dio županijske nogometne elite

U nedjelju 21. svibnja odigrane su utakmice 18. kola u 2. županijskoj ligi Istok, čime je završena sezona u kojoj je Zrinski iz Nove Bukovice suvereno osvojio naslov prvaka i plasman u Županijsku premijer ligu.

U 18 utakmica Zrinski je upisao 16 pobjeda i samo dva poraza. Igrači Zrinskog su postigli 104, a primili svega 10 zgoditaka. Najbolji klupski strijelac ove sezone bio je Antonio Prpić s 22 pogotka, a dodajmo kako su igrači iz Nove Bukovice “zaradili” 11 žutih i nijedan crveni karton.

Rukovođenje kluba prije dvije godine preuzeo je Tomislav Milošević. U tom razdoblju od neuglednog igrališta napravljena je prava mala “bombonijera”. Nije se razmišljalo samo o igračima, već i o infrastrukturi. Uređeni su teren i klupske prostorije, uz koje su izgrađene i tribine.

– Na postignutom uspjehu zahvalan sam svim igračima, članovima uprave i navijačima. Oko kluba je odlična atmosfera. Mi smo na lijepom zajedničkom putovanju za koje se nadam da će što duže trajati. Uz niz suradnika, posebno bih zahvalio Jovici Benešu koji je vodio momčad u prošloj sezoni kada nam je malo nedostajalo da dođemo do plasmana u viši rang. DOŠK iz Dolaca u ligi i Dinamo iz Kapele Dvora u dodatnim kvalifikacijama u tim su trenucima bili uspješniji od nas. Sada se lijepo poklopilo, 90. rođendan kluba i ulazak u višu ligu- sa zadovoljstvom je rekao Tomislav Milošević.

Na klupi Zrinskog Jovicu Beneša naslijedio je Dario Petrović.

– Momčad sam preuzeo prošle jeseni nakon trećeg kola i poraza na gostovanju kod Dinama u Josipovu. Zabilježili smo 12 pobjeda u nizu. Jedan poraz pretrpjeli smo na svom terenu od Mladosti 1930 iz Čađavice. To je bilo kada smo imali riješen naslov prvaka i momci su se malo opustili. Ponosan sam na sve igrače i rezultate koje smo postigli- kaže Petrović.

Pred Zrinskim je dakle nastup u najvišem rangu natjecanju u Virovitičko-podravskoj županiji.

– To će biti nagrada igračima za postignute rezultate. Imamo kvalitetan igrački kadar i uvjeren sam da se možemo uspješno nositi sa svim suparnicima u ligi. Uz to, moramo se puno kvalitetnije pripremiti nego za dosadašnji ligu. Možda tijekom ljeta dovedemo i koje igračko pojačanje- zaključio je trener Dario Petrović.
mf (www.icv.hr, mš, foto: R. Turkalj i T. Jambrešić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button