DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Našičani slavili u Slatini

Uzbudljiva završnica otvorila je mogućnost troznaka, no Nexe je u njoj odigrao ”all in” i zasluženo odnio sve.

Iako je položaj na ljestvici stavljao Slatinčane u ulogu velikih favorita i sami domaćini su znali da to neće biti nimalo laka utakmica. Već prve minuta dale su naznaku da će to biti jako težak posao za drugu momčad prvenstva. Naime Nexe nije ustuknuo niti koraka, a u bespoštednoj borbi i jedni i drugi izmjenjivali su se u vodstvu i na odmor se otišlo s najrealnijih 16:16.

Crne početne minute Slatine gosti su iskoristili za mini seriju 0:3, da bi Slatinčani nakon toga uzvratili sa svojom serijom 4:0. Najteži period po domaće ambicije zbio se između 43. i 50. minute kada su gosti s 4 laka komada otišli na osjetnih plus 3 (21:24). Usprkos brojnim, za njih nesvojstvenim tehničkim greškama, i u tim trenucima razbranjenim Vešligajem, uspjeli su se nekako Slatinčani do same završnice iskopati iz te duboke rupe i nošeni publikom doći u prigodu da iz takve loše predstave  čak i izađu neokrznuti. Mataija je zabio minutu prije kraja za 28:27 da bi gosti preko igrača utakmice Karla Jurića izjednačili u istoj. Ponovno je slatinsko desno krilo bilo u prilici da vrati prednost no ovog puta ispriječila se greda i gostima je ostao posljednji napad i time out. Tu dolazimo do onog ”all in-a” jer je gostujući trener Barišić Jaman hrabro pozvao akciju koja bi trebala završiti atraktivno cepelinom, a koju je savršeno završio Javorček. Na semaforu je ostalo samo četiri prekratke sekunde da bi Slatina uspjela izjednačiti i gosti bivaju zasluženo nagrađeni za itekako poštenu partiju protiv ljutog rivala.  

 

1.HRL sjever

20.kolo

SLATINA      28(16)

NEXE II        29(16)

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 400. Suci: Robert Magić (Varaždin) i Sandro Špiranec (Trnovec Bartolovečki).

SLATINA: Frajhaut, Horvat, Fazekaš, Repić 4, Greganić 10 (1), Kekez 1, Baćani, Brnada, Dragojević 2, Butorac 2, Lukac 1, Hankić 4 (2), Mataija 4, Šomođi, Berkec. Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

NEXE II: Abičić, Čuić 1, Lovrić 2, Hajmiler 2, Orešković, Božić, Kolarić, Fruk, Vešligaj, Javorček 4, Hrkać, Liščić 3, Jurić 11 (4), Petrović 6. Trener: Saša Barišić Jaman

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button