NASLOVNICASPORT

Naporan, ali i uspješan vikend slatinskih rukometaša

U samo nešto više od 20 sati slatinski su mladi rukometaši, a pri tom mislimo na one koji u velikom broju igraju za prvu ekipu i za svoju kadetsku selekciju,  odigrali čak tri zahtjevna susreta.

Sportski rezultat umalo je bio gotovo savršen, no posljednje sekunde utakmice protiv jedne od najboljih kadetskih selekcija Hrvatske one Varaždina na krilima ogromnog akumuliranog  umora odnijele su san o sve tri maksimalne pobjede. Vikend koji će dugo ostati u sjećanju mladim slatinskim rukometašima započeo je u subotu očekivanom gostujućom pobjedom u sportskoj dvorani u Mikleušu gdje su ih kao domaćini u utakmici 13. kola 2. HRL istok dočekali rukometaši Orahovice.

Razlika u kvaliteti, ali još više i u pripremljenosti, bila je više nego vidljiva u korist Slatine pa je osim izjednačenog otvaranja cijeli susret protekao u velikoj dominaciji slatinskog sastava. Razlika je u nekim trenucima iznosila i više od 10 golova prednosti  no s obzirom da su znali da ih idućeg dana očekuju još dvije zahtjevne utakmice kadetske prve lige slatinski su rukometaši u finišu malo podignuli nogu s gasa i dozvolili svojim domaćinima da na koncu dođu do donekle prihvatljivog poraza od 8 golova razlike. U toj jednosmjernoj utakmici gotovo su se svi slatinski rukometaši upisali u strijelce, a osim po godinama ”pravih seniora” Butorca, Lisinskog i Čurića, efikasnošću se posebno istakao mladi Ivan Repić prvi topnik susreta sa golova.

Vremena za proslavu pobjede s kojom su se Slatinčani učvrstili na 4. mjestu ljestvice 2. HRL istok praktički nije bilo, barem za mlađe članove ekipe koje je odmah u nedjelju čekao 9.krug 1.hrvatske kadetske rukometne lige.  Tako su se kadeti RK Slatine vođeni istim trenerskim tandemom Frajhaut-Frajhaut uputili u Koprivnicu gdje su ih očekivale utakmice protiv domaćina Koprivnice i Varaždina.  U prvom susretu s druge strane terena stajali su im mladi Varaždinci, jedna od ponajboljih rukometnih klupskih selekcija u tom uzrastu. Sjajno su Slatinčani odigrali taj susret u kojem se Varaždinci nisu uspjeli odlijepiti niti jednom na prednost veću od dva gola razlike. Potkraj susreta uspjela je Slatina, ne samo dostići protivnika, već i doći na samo korak do pobjede i velikog iznenađenja. Ostalo je samo 6.minuta do kraja kada je Filip Mataija odveo Slatinu na plus dva (19:17). Ipak, Varaždin je smogao snage odgovoriti te je čeličnom obranom Slatinu do konca ostavio bez gola, a s tri je gola u tom posljednjem  periodu veliko iznenađenje spriječio ponajbolji igrač utakmice Nikola Kaštelan.

Bez obzira na taj prilično, više psihički nego fizički, težak poraz, smogli su snage Slatinčani odigrati još jedan susret na visokoj razini pa su domaćini iz Koprivnice  samo u početku mogli donekle parirati tehnički puno kvalitetnijim vršnjacima iz Slatine. S obzirom na to kako se utakmica odvijala i dečki s klupe su dobili šansu pokazati u tom susretu što mogu pa su se u strijelce stigli upisati gotovo svi koji su kročili na parket koprivničke sportske dvorane Fran Galović, čak i vratar Lovro Frajhaut, i to dva puta nakon što su domaćini, ispostavit će se neuspješno, na isključenog igrača  odlučili zaigrati u napadu bez vratara na golu. (dj)


2. HRL istok

13. kolo

 • RK ORAHOVICA               27 (11)
 • RK SLATINA                       35 (17)

MIKLEUŠ SŠD Mikleuš. Gledatelja: 100. Suci: Antonio Jurić i Deni Marčinković (Osijek)

 • RK ORAHOVICA: Steiner, Tosino 1, Mar.Hajmiler 7, Mikičić, Oreč 5, L.Hajmiler 1, Vulić 2, Blažević, Rotim 5, Kolarić, Žiška, Grdić 1, Šafer, Mat.Hajmiler, Knežević, Turalija 5.
  Trener: Zoran Ugljanac
 • RK SLATINA: Šomođi, Hankić 3, Čurić 5, Repić 8, D.Nemet, Gašparović 2, F.Nemet 1, Mataija 1, Miličić 1, Venus, Dragojević 1, Bot 1, Frajhaut, Butorac 6, Suhić, Lisinski 6.
  Treneri: Biljana i Viktor Frajhaut

Tablica 2. HRL istok

 1. Borovo 25, Nexe ll 23, 3. Požega 20, 4. Slatina 18, 5. Brod 14, 6. Županja 12, 7. Valpovka 10, 8. Slavija 4, 9. Orahovia 2, 10. Lipa 2.

1. HKRL

9. krug – Koprivnica

 • GRK VARAŽDIN                21
 • SLATINA                              19

Koprivnica SD Fran Galović. Gledatelja: 100. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (Koprivnica)

 • GRK VARAŽDIN: Vresk, Tači 1, Kranjec 1, Vojnović, Divjak 4, Car, Cerovečki 1, F.Puček 1, Budinski 5, Antić, Vargek, L.Puček, Žganec Brajša, Kaštelan 8, Murk, Baranašić. Trener: Siniša Radujković
 • SLATINA: Loparac, Mataija 8, Nemet 1, Hankić 5, Baćani, Horvat, Miličić 1, Doma.Bot, Frajhaut, Domi.Bot, Suhić 4, Macinger, Repić. Trener: Frajhaut & Frajhaut

 • RK SLATINA                                                       30
 • RK KOPRIVNICA – HANGAR 18                  22

Koprivnica SD Fran Galović. Gledatelja: 100. Suci: Dalibor Blesić i Marko Presek (Koprivnica)

 • SLATINA: Loparac, Repić 4, Mataija 4, Nemet 3, Hankić 6, Baćani, Horvat 1, Miličić 5, Doma.Bot 2, Frajhaut 2, Domi.Bot, Suhić 3, Macinger. Treneri: Frajhaut & Frajhaut
 • RK KOPRIVNICA – HANGAR 18: Jakupec, Sabolić, Vlašić 3, Šijak 1, Kovačić 8, Lazar 7, Skupnjak, Žarić 3, Ivačić, Dukić, Piskač, Baronić, Kosmač. Trener: Branko Krajačić

 

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button