CRNA KRONIKANASLOVNICA

Namjerno zapalio 3 automobila – dobio 30 dana istražnog zatvora

Policijski službenici Policijske postaje Slatina, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 21 – godišnjim muškarcem, zbog kaznenih djela, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u nazočnosti Inspektora zaštite od požara, utvrđeno je postojanje osnove sumnje kako je spomenuti 21 – godišnjak,  8. kolovoza oko 3 sata u Slatini, počinio kazneno djelo, dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, tako što je došao do adrese prebivališta muškarca u dobi od 55 godina, gdje je zapaljivom tekućinom, polio i zapalio osobne automobile VW „Polo“ koji je u potpunosti izgorio i Fiat „Punto“ kojemu je nagorio stražnji kraj), nakon čega je otišao do adrese prebivališta muškarca u dobi od 49 godina, gdje je na isti način zapalio osobni automobil Opel „Corsa“, koji je vlasnik ranim opažanjem, uspio ugasiti protupožarnim aparatom. Požare na prva dva automobila, ugasili su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Slatina, a ukupna materijalna šteta je oko 15.000 kuna.

Nakon požara automobila, policijski službenici su brzom intervencijom uhitili 21 – godišnjaka, koji je nakon uhićenja u Policijskoj postaji Slatina, zbog postojanja osnove sumnje, počinio i kaznena djela prijetnje, napad na službenu osobu i oštećenje tuđe stvari.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, 8. kolovoza u 23 sata, 21 – godišnjak je uz posebno izvješće, predan pritvorskom nadzorniku PU virovitičko-podravske po kojem je jučer u 11 sati, doveden u Općinsko državno odvjetništvo Virovitica, gdje je ispitan, a nakon ispitivanje je u 17 sati, sproveden sucu istrage Županijskog suda u Bjelovaru, koji mu je odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana.
(PU virovitičko-podravska/ustupljene fotografije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button